Sandra Borch trekker seg fra rikspolitikken

Sand­ra Borch (Sp) sier hun er fer­dig med riks­po­li­tikk og vil ikke stil­le til gjen­valg som leder i Sen­ter­ung­dom­men på lands­mø­tet i no­vem­ber.

Borch (25) rea­ger­te kraf­tig på at par­ti­et fei­ret valg­re­sul­ta­tet for­ri­ge man­dag. Iføl­geVG gikk ung­doms­le­de­ren hjem fra valg­va­ken i pro­test mot at parti­fel­le­ne fei­ret det dår­ligs­te valg­re­sul­ta­tet siden kri­gen.

- Det er ikke lov å tenke nytt i Sen­ter­par­ti­et. Da blir du med en gang en uro­krå­ke som egent­lig bør rett ut. Det er ho­ved­grun­nen til at jeg gir meg. Jeg tror ikke par­ti­et vil gjøre end­rin­ger før vi er under sperre­gren­sen. Da føler jeg at jeg kas­ter bort tiden min på å sitte som leder, når jeg ikke får til noe som helst og ikke får gehør for noen tan­ker, sier Borch til avi­sen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Borch har vært leder i Sen­ter­ung­dom­men siden 2011. Hun går av under lands­mø­tet i no­vem­ber etter at hun før stor­tings­val­get egent­lig tak­ket ja til å bli no­mi­nert for et nytt år.

- Jeg har ikke mo­ti­va­sjon til å fort­set­te nå. Jeg skal jobbe vi­de­re lo­kalt og på fyl­kes­tin­get, sier Borch som ikke har noen andre pla­ner om frem­ti­den ennå. (©NTB)