Sanders strekker ut en hånd til Trump

Bernie Sanders, som samlet mye støtte i nominasjonskampen, sier han er innstilt på å jobbe sammen med Donald Trump dersom han ønsker å «gjøre livet bedre for arbeidsfolks familier».

* Les flere nyheter om presidentvalget i USA

Donald Trump har truffet sinnet til en middelklasse det går dårligere med og som er lei av den etablertepolitikken, økonomien og mediene. I den grad Trump virkelig ønsker å gjøre livet bedre for arbeidsfolk i dette landet, er jeg og andre progressive innstilt på å jobbe sammen med ham, sierBernie Sanders, senatoren fra Vermont, i en uttalelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sanders lyktes ikke i nominasjonskampen motHillary Clinton, men han påvirket Demokratenes plattform i sosialdemokratisk retning, samlet mye støtte blant unge velgere og trakk partiet lenger til venstre. Men Sanders vil ikke samarbeide med Trump for enhver pris.

– Dersom han velger å føre en rasistisk, sjåvinistisk, fremmedfiendtlig eller miljøfiendtlig politikk, vil vi kjempe iherdig mot ham.

Sanders gikk også i rette med de etablerte politikerne og dyrket fram bildet av seg selv som en outsider i Washington. I likhet med Trump siktet han seg inn på de mange amerikanerne som føler at de sakker akterut i en mer globalisert verden med økende ulikheter. Etter at han tapte for Clinton, manet Sanders til samling mot Trump, som han kalte en farlig demagog.

Også senator Elizabeth Warren, som havnet i en offentlig og bitter ordkrig med Trump, er villig til å sette uenighetene til side og jobbe sammen med trump for arbeidsfolks beste. Hun sier samtidig at hun er dypt frustrert over Trumps valgseier.