Sandberg: - Frp skal ha makta i 50 år

- Fremskrittspartiet skal være i posisjon like lenge som Arbeiderpartiet har regjert etter andre verdenskrig, fastslår nestleder Per Sandberg.

- I femti år skal vi sitte der, sa Sand­berg i sin tale til Frp-lands­mø­tet lør­dag.

For å få til dette, må par­ti­et øke den ak­ti­ve med­lems­mas­sen, fram­holdt han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vi tren­ger enda flere sol­da­ter og of­fi­se­rer. Det er nå den store kam­pen star­ter, sa Sand­berg.

Ur-Frp-er

Trøn­de­ren som be­skri­ves som selve ur-Frp-eren, slo fast at han er enig i dia­gno­sen som Aps Aksel Braa­nen Ster­ri i sin nye bok har gitt eget parti.

- Han sier at den rødgrøn­ne re­gje­rin­gen var sli­ten og at Ap styr­te uten over­ord­net linje, uten ideo­lo­gi. Han har helt rett. Ap har ikke hatt noe å styre etter. Kista deres er tom. De har ikke noe nytt. Og det blir ikke let­te­re når man sam­ar­bei­der med Sp og SV, sa Sand­berg.

Vil endre systemer

Han av­vis­te an­førs­le­ne fra kom­men­ta­to­rer som mener par­ti­et umu­lig kan være i po­si­sjon og utøve sys­tem­kri­tikk sam­ti­dig.

- Det er ak­ku­rat det mange mis­for­står. År­sa­ken til at vi har kjem­pet for å komme i re­gje­ring i 40 år er øns­ket om å endre sys­te­mer som ikke fun­ge­rer til det beste for folk. Vi er i en hel­dig si­tua­sjon. Vi er i re­gje­ring og kan utøve sys­tem­kri­tikk sam­ti­dig, sa Frp-nest­le­de­ren.