OMKOM: De to kvinnene ble erklært døde på ulykkesstedet etter at motorsykkelen de satt på traff en bil på E134 ved Grinde i Tysvær kommune søndag ettermiddag.

Samlet menigheten i smerten og sorgen

Begge de to kvinnene som omkom i en motorsykkelulykke søndag hadde tilknytning til Arna misjonsmenighet. Minnene var mange og savnet stort da menigheten søndag kveld var samlet i sorgen.

Både ungdom og voksne strømmet til da Arna misjonsmenighet åpnet dørene for sørgende etter nyheten om at søstrene Astrid Ljones Fjærestad (47) og Åslaug Ljones Løklingholm (45) omkom i en motorsykkelulykke søndag.

Søstrene er vokst opp i menighetens ungdomsmiljø, og Ljones Løklingholm har vært aktiv helt frem til ulykken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Astrid og Åslaug er døtre av Ingmar Ljones som har vært en viktig politiker for KrF både som ordfører i Bergen og som stortingspolitiker.

– Ufattelig trist og vondt, sier pastor Terje Breivik om ulykken som rammet de to kvinnene. Begge etterlater seg mann og barn.

Front mot front

Ulykken skjedde ved Tysvær på E39 mellom Bergen og Stavanger søndag ettermiddag.

Etterforskningen så langt tyder på at en bil som skjenet over i motsatt kjørefelt var årsaken til ulykken.

I bilen, som frontkolliderte med motorsykkelen, satt en familie på to voksne og tre barn. Alle slapp unna fysiske skader og familien ble tatt hånd om av kriseteamet i Haugesund kommune.

Sjåføren er siktet etter Vegtrafikkloven som sier at man skal kjøre aktpågivent og hensynsfullt.

De to søstrene, som kjørte motorsykkel på vei hjem fra en tur til Stavanger, ble erklært døde på ulykkesstedet, følge regionavisene BA og BT.

Åpen kirke

I miljøet rundt Arna Misjonsmenighet begynte nyheten å spre seg utover søndagen, også i sosiale medier. Som konfirmantarbeider på frivillig basis over mange år har Åslaug Ljones Løklingholm satt spor i mange unge menneskers liv, forteller Breivik.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det ble tydelig når vi åpnet kirken i går kveld. Mange av de unge som hun har hatt med å gjøre kom for å være sammen i sorgen. Mange kjente også Astrid og kjenner familien, forteller Breivik.

Dedikert medarbeider

Pastoren forteller om en konfirmantmedarbeider som engasjerte seg langt utover det som kunne forventes.

– Hun var helt fantastisk og gav seg helt til oppgaven. Når hun nå er borte er det helt uforståelig og det er vanskelig å se hvordan arbeidet skal gå videre. Men så kjenner vi også på en takknemlighet for at vi har fått ha henne her. Åslaug var aktiv i fellesskapet og hadde alltid noe godt å si. Hun stilte også gode spørsmål som kunne være utfordrende. Vi satte pris på Åslaug gjennom alt.

Til høsten skulle menigheten starte opp Soul Children for barn. Åslaug gav umiddelbart uttrykk for interesse og var klar for å være med.

– Jeg spurte henne den gang om hun ville slutte med konfirmasjonsarbeidet. Men hun ville se hvordan det gikk å kombinere begge deler. Hun hadde en fantastisk flott innstilling.

Tungt

Under minnestunden søndag kveld ble det satt frem bilder av de to som ble revet så brått bort. Noen delte minner og satte ord på sin takknemlighet. Andre satt stille og bare delte fellesskapet i sorgen.

– Nyheten slo ned som en bombe og vi tenkte at det var godt å kunne ha en åpen kirke. Det kom fortsatt folk når vi ønsket å avslutte samlingen, så vi holder åpent litt i ettermiddag også, sier Breivik til Dagen mandag.

Pastoren sier at det blir tungt å klare seg uten Åslaug til høsten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi sang en sang på gudstjenesten søndag, «Jeg løfter mine øyne opp til fjellene, hvor skal min hjelp komme fra?». Det er der vi må være nå. Vi forstår ikke dette her. Åslaug var veldig høyt aktet blant oss og en viktig del av det naturlige menighetslivet over tid. Nå har vi det vondt, og forstår ikke det som har skjedd.

Profilert politiker

Astrid Ljones Fjærestad har vært skolesjef, oppvekstsjef og fungerte frem til sin død som assisterende rådmann i Kvam kommune, utenfor Bergen. Hun etterlater seg ektemann og to døtre i begynnelsen av tyve-årene.

– Det er ufattelig trist at hun har gått bort. Først og fremst for familien, men hun var også en dyktig og vel ansett medarbeider i kommunen, sier ordførerer Asbjørn Tolo (H) til Bergens Tidende.

Åslaug Ljones Løklingholm var utdannet ergoterapeut og arbeidet i Bergen kommune. I tillegg var hun altså aktiv som frivillig konfirmantleder i Arna misjonsmenighet. Hun etterlater seg ektemann og tre barn i tenårene, to sønner og en datter.

De to kvinnene var døtre av Ingmar Ljones som var ordfører og varaordfører i Bergen fra 1991 til 2001. Ljones satt på Stortinget under Bondevik II-regjeringen fra 2001-2005.

Ulykken på Tysvær

Søndag 22. juni mistet to kvinner livet da motorsykkelen de satt på ble truffet av en bil som kom i motsatt retning.

De omkomne er Astrid Ljones Fjærestad (47) og Åslaug Ljones Løklingholm (45), døtre av den profilerte bergenspolitikeren og stortingspolitikeren Ingmar Ljones (KrF).

Familien i den møtende bilen kom fra ulykken uten fysiske skader.

Søstrene er vokst opp i Arna misjonsmenighet, der Åslaug Ljones Løklingholm var aktiv helt frem til sin død.

Les også
To omkom i trafikkulykke