Samler misjonsungdom for å sprenge grenser

Misjon er mer enn fjerne jungler og stammefolk. I stigende grad ligger misjonsmarken også i Europa og i Norge.

Dette er noe av det som vil komme fram på den nasjonale misjonskonferansen for ungdom, Frontline. Nøkkelordet i år er «Grensesprengende», og i dag og i morgen handler det om misjon og unådde folkegrupper – uansett hvor de måtte være – nårNLM Ung samler 4-500 unge deltakere i aldersgruppen fra 1. videregående og oppover.

– Dette er Nord-Europas største misjonskonferanse i sitt slag, mener Christian Bredvei Gusland, arrangementskonsulent i NLM Ung. Han håper det kommer flere i år enn sist.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Samlingen finner sted annethvert år, og Lydia Kristin Furnes (25) ogTor Erling Fagermoen (44) er talere når Frontline-folket samles for femte gang. Stedet er for det mesteFjellhaug Utdanningssenter på Sinsen mensMisjonssalen i Oslo sentrum er arena for kveldmøtene samt en lovsangskonsert medDavid André Østby.

Europa-misjon

ModerorganisasjonenNorsk Luthersk Misjonssamband (NLM) har et mangesidig globalt siktemål. For unge misjonsinteresserte inkluderer dette blant annet et sekularisert Europa med store migrantstrømmer fra Midtøsten og Afrika. Dette vil komme fram i deler av arrangementet, som i Fagermoens tale lørdag kveld.

– Fagermoen tar blant annet for seg hvordan folk flytter over grenser og hvilke muligheter flyktningstrømmen i Europa gir, sier Christian Bredvei Gusland.

Seminarmangfold

Han sier det er viktig å balansere vektleggingen av misjon i vår verdensdel og andre steder, og på Frontline som helhet er dette ivaretatt gjennom en rekke seminarer.

Fjellhaug-lærerKnut Kåre Kirkholm skal snakke om «Guds misjon eller vår misjon?»,NLM Utland-lederHjalmar Bø holder fram misjonsoppdraget og de minst nådde folkegruppene i verden, Ole Morten Stavland tar opp forholdet mellom bistand og forkynnelse, mens tidligere Mongolia-misjonærHans Arne Sanna spør hvem som egentlig har ansvaret for at noen drar ut til «verdens ende». NLM Ung-lederHans Kristian Skaar tar for seg mulighetene på norsk jord, med vekt på kristent ungdomsarbeid.

Praktisk

Frontline trekker i stor grad deltakere fra Misjonssambandets egne skoler, både på videregående nivå, fra folkehøgskoler og bibelskoler, men dette er ikke noe eksklusivt NLM-arrangement.

Det gjenspeiles også på listen over bidragsytere. Fra organisasjonen Open Air Campaigners kommerHartvig Kloster som har mange års erfaring med gateevangelisering. Han har et praktisk rettet seminar i morgen der han tar deltakerne fra Fjellhaug til Jernbanetorget så de umiddelbart kan få satt teori ut i praksis.

– Under Frontline vil vi gjøre misjon så praktisk som vi klarer å få gjort det. Hartvig vil gi en kjapp innføring i hvordan man med enkle grep kan fortelle om Jesus, sier Christian Bredvei Gusland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ungdom i Oppdrag-lederAndreas Nordli spør: «Hvor viktig er misjon for Gud?» og tilbyr deltakere å selv bli bedre kjent med Gud så de kan bringe budskapet videre. Det har han selv erfaring med som misjonær på Balkan.