Rystet over abortfilm

En tv-dokumentar om illegal abortindustri i Spania rystet danske leger. Foster opp til åttende måned drepes.

? De slår jo små barn i hjel.

Danske leger er rystet over avsløringene i dansk TV som viser illegal abortindustri i Spania. Ved hjelp av skjult kamera dokumenterte Magasinet Søndag på DR1 hvordan leger i Barcelona utfører aborter på fult levedyktige fostre frem til 32. graviditetsuke. Det svarer til begynnelsen av den åttende graviditetsmåned.

? Her dreier det seg om et sundt og frisk barn på 31 uker og tre dager som ikke vil ha noe problem med å overleve. Så slår man det først i hjel og provoserer det ut. Jeg synes at det er å myrde barnet, sier Charlotte Wilken-Jensen til Kristeligt Dagblad. Hun er overlege på gynekologisk avdeling på Amtsykehuset i Roskilde.

Ifølge programmet reiser kvinner fra hele Europa til Barcelona for å få foretatt sene provoserte abort. En dansk kvinne forteller at hun for to år siden betalte 35.000 kroner for å få foretatt en abort i begynnelsen av syvende graviditetsmåned.

Grensen for abort er forskjellig i de europeiske landene, men etter den 24. grviditetsuke er det ulovlig i alle landene hvis både mor og barn er friske.

Mz