Rydder plass til ideelle

Regjeringen vil kjøpe 200 plasser innen rusbehandling hos ideelle organisasjoner.

Helse- og eldre­om­sorg er en av vin­ner­ne i den blå re­gje­rin­gens førs­te bud­sjett. Pri­va­te og ide­el­le or­ga­ni­sa­sjo­ner har fått en mar­kant plass i bud­sjett­for­sla­get.

Her er økt kjøpt av tje­nes­ter fra pri­va­te innen rus, psy­kisk helse og re­ha­bi­li­te­ring en stor post med en øk­ning på 255 mil­lio­ner kro­ner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I til­legg fore­slår re­gje­rin­gen å kjøpe 200 plas­ser innen rus­be­hand­ling hos ide­el­le virk­som­he­ter. Plas­se­ne skal prio­ri­te­res til pa­si­en­ter med både rus­pro­ble­mer og psy­kis­ke li­del­ser, pa­si­en­ter med behov for akutt- og abs­ti­nens be­hand­ling, gra­vi­de eller små­barns­fa­mi­li­er med rus­pro­ble­mer og unge med om­fat­ten­de hjelpe­be­hov. I til­legg skal lang­tids­plas­ser for rus­av­hen­gi­ge prio­ri­te­res.

Neste år

Pro­ses­sen vil ta noe tid, men re­gje­rin­gen går ut fra at man kan inngå av­ta­ler med ide­el­le virk­som­he­ter som kan gjø­res gjel­den­de i løpet av neste år.

Flere ide­el­le ak­tø­rer på rus­fel­tet har blitt lagt ned eller stått over­for usik­ker frem­tid. Nå un­der­stre­ker re­gje­rin­gen at de er opp­tatt av at de ide­el­le in­sti­tu­sjo­ne­ne sik­res for­ut­sig­bar­het og lang­sik­tig­het.

DAGEN