- Russland vil bruke veto

Rus­sis­ke myn­dig­he­ter sier fre­dag at lan­det vil bruke veto­ret­ten i FNs sik­ker­hets­råd for å blok­ke­re et mi­li­tært an­grep i Syria.

- Russ­land vil stil­le seg mot et­hvert for­slag i Sik­ker­hets­rå­det som an­ty­der bruk av makt, sier vise­uten­riks­mi­nis­ter Gen­nadij Ga­ti­lov til det rus­sis­ke ny­hets­by­rå­et Itar-Tass.

Stor­bri­tan­nia har lagt fram et re­so­lu­sjons­for­slag i FNs sik­ker­hets­råd som åpner for bruk av «nød­ven­di­ge mid­ler» for å be­skyt­te sy­ris­ke si­vi­le.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Både Russ­land og Kina er skep­tis­ke til pla­ne­ne om an­grep, mens USA på sin side har sagt at de ikke vil la et rus­sisk veto hind­re «hand­ling mot Syria».

Tors­dag stem­te det bri­tis­ke par­la­men­tet nei til stats­mi­nis­ter David Ca­me­rons for­slag om å være med på et Sy­ria-an­grep uten FN-man­dat.

USAs for­svars­mi­nis­ter Chuck Hagel sier at ame­ri­ka­ner­ne vil fort­set­te ar­bei­det med å danne en in­ter­na­sjo­nal koa­li­sjon som skal komme med en re­ak­sjon på det an­tat­te gass­an­gre­pet i Syria.

(©NTB)

Les også
Storbritannia deltar ikke i et militært Syria-angrep