SYRIA: Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sier det er inngått enighet om samarbeid mellom Tyrkia og Russland i Syria. Foto: AP / NTB scanpix

Russland og Tyrkia enige om Syria-plan

Russland og Tyrkia har inngått enighet om å koordinere de to landenes bakkeoperasjoner etter at USA i forrige uke kunngjorde sin uttrekking fra Syria.

– En enighet er oppnådd om hvordan våre militære representanter fra Russland og Tyrkia skal fortsette å samarbeide på bakken under nye forutsetninger. Målet er å avslutte terrortrusler i Syria, sa Russlands utenriksminister Sergej Lavrov etter samtaler med sin tyrkiske motpart Mevlut Cavusoglu i Moskva lørdag ettermiddag.

Cavusoglu dro lørdag sammen med den tyrkiske forsvarsministeren Hulusi Akar til Russland for å møte Lavrov og forsvarsminister Sergej Shoigu.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi skal diskutere

Den tyrkiske delegasjonen omfattet også etterretningssjef Hakan Fidan og president Recep Tayyip Erdogans talsmann Ibrahim Kalin, melder det tyrkiske statlige nyhetsbyrået Anadolu.

– Vi skal diskutere hva vi kan oppnå i Syria i tiden som kommer med våre russiske partnere, sa Cavusoglu i forkant av lørdagens møte. Han viste til at det er oppnådd «betydelig fremgang» i Syria, takket være samarbeid mellom Tyrkia, Russland og Iran.

Støtte fra USA

Både utviklingen i Nord-Syria og i Idlib, samt USAs varslede uttrekking fra Syria skulle være diskusjonstema lørdag, uttalte Shoigu før møtet.

Den kurdiske YPG-militsen, som ses på som en terroristgruppe av Tyrkia og som har hatt støtte fra USA, ba fredag det russiskvennlige syriske regimet om hjelp for å hindre en tyrkisk offensiv mot byen Manbij etter at amerikanerne trekker ut sine 2.000 soldater fra Nord-Syria. Manbij har en strategisk viktig beliggenhet nær grensen til Tyrkia.

Les også
Vil samle syrisk ungdom med hjelp fra Norge
Les også
Syriske medier: Tre såret i israelsk angrep