En biskop i den ortodokse kirke i Russland har skapt et betent forhold til lokale metodister ved å angi dem til myndighetene.

Russisk biskop ut mot metodister

En russisk ortodoks biskop skal ha anmodet myndighetene i Smolensk i Russland om å undersøke en lokal metodistkirke.

Både påtalemyndighetene, politiet og utdanningsdepartementet skal ha tatt oppfordringen og undersøkt menigheten. Blant annet skal metodistene ha blitt tvunget til å fjerne planer om en misjonshøgskole fra sine nettsider, melder Forum 18 News.


Den angivende biskopen, Ignati Punin hevder at denne skolen ikke hadde som mål å fremme gjenfødelsen av de åndelige og moralske fundamentene i livet, men i stedet åndelig destruktivitet.


Punin skal videre ha bedt påtalemyndighetene om å iverksette nødvendige tiltak for å beskytte byens innbyggere, og spesielt de unge, fra det han omtaler som en pseudoreligiøs organisasjon.


Påtalemyndighetene innrømmer overfor Forum 18 News at henvendelsen til biskopen ikke inneholdt noen rettslige argumenter.


- Men hvilken som helst innbygger eller organisasjon kan henvende seg til oss. Hvis en innbygger antyder at en organisasjon er skadelig, men ikke noen lovbryter sjekker vi ut lovligheten i deres aktivitet, ble Forum 18 fortalt.


Metodistene og pastor Aleksandr Vtorov skal ha svart på anklagene fra biskop Ignati ved å saksøke ham for å ha påført moralske skader. På grunn av myndighetenes aksjon mot metodistene kom kun fem personer til gudstjenesten nylig. Vanligvis har dette tallet ligget på 36.
DM