Landingssonden Philae (nederst til venstre) landet i forrige uke på kometen 67P/Churyumov-Gerasimenko etter en over ti år lang ferd i verdensrommet med romsonden Rosetta. Foto: Reuters / NTB scanpix

– Romsonde har funnet organiske molekyler på komet

Landingssonden Philae, som i forrige uke landet på kometen 67P/Churyumov-Gerasimenko, har funnet organiske molekyler på kometen, skriver Wall Street Journal.

Ifølge avisen har et instrument på Philae fanget opp de organiske molekylene mens den «snuste» i kometens atmosfære, skriver Aftenposten. En organisk forbindelse inneholder karbonatomer, som er grunnlaget for alt liv.

Nå skal forskere analysere funnene for å finne ut om de organiske molekylene som Philae har funnet, er enkle forbindelser som metan og metanol, eller mer komplekse forbindelser som aminosyrer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Aminosyrer er byggestener i proteiner, og proteiner er en type molekyler som finnes i alle levende organismer.

Den europeiske romorganisasjonen ESA, som står bak ekspedisjonen, har imidlertid ikke bekreftet funnet på sine nettsider.

Landingssonden Philae, som ble skutt opp med romsonden Rosetta for over ti år siden, landet i forrige uke på kometen. Den skal ta bilder av kometens overflate og bore ned i den og ta prøver og analysere kometen.

Les også
Steng Haldenreaktoren
Les også
Heller gylne myggstikk enn bart
Les også
Håper å unngå politisk spill i bio-debatter
Les også
Frank Aarebrot tildelt Formidlingsprisen