Rolig 81-årsdag for kong Harald

Etter fjorårets store markeringer av kongeparets 80-årsdager toner monarken det helt ned på fødselsdagen onsdag. 

Midt i vinterferieuka for Oslo runder kong Harald 81 år, en uke helt uten offisielle oppdrag for kongehuset.

– Dagen skal feires privat, sier assisterende kommunikasjonssjef Sven Gjeruldsen ved Slottet overfor NTB. Han vil ikke utdype hva de kongelige skal gjøre i vinterferien.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

 

Kongehuset - Dagen Posted byDagen on 1. februar 2018

Nok er nok

Det norske kongehuset skjermer alltid private ferier og merkedager, men de siste årene har markeringene av Grunnlovens 200-årsdag, kongeparets 25 år på tronen og 80-årsdagene blitt behørig feiret. I romjulsprogrammet «Kongefamilien 2017" på NRK sa kongen at han føler at feiringer i 2018 blir nedskalert kraftig. Til og med gullbryllupsdagen, 29. august, skal tones ned.

– Det kommer til å bli et familiejubileum, tror jeg. Norsk familiejubileum, sa kongen da, og fikk støtte i det fra dronning Sonja.

– Nok er nok, sa hun.

 

DagensDebatt.no: Det er lenge siden vi har hørt en så kristen nyttårstale som den Kong Harald leverte få timer før 2017...Posted byDagen on 2. januar 2017

Varmere strøk

Neste store oppdrag for kongeparet blir statsbesøket til Argentina. De reiser til verdens åttende største land i begynnelsen av mars, en liten stund før det offisielle programmet starter 6. mars. I løpet av det tre dager lange programmet blir det både formelle begivenheter, kulturelle innslag og politiske møter om bilaterale forhold. Hensikten er å tilrettelegge for næringslivssamarbeid og handel med et land i sterk økonomisk vekst.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De kongelige skal bidra med taler, og dronningen skal også knytte sammen bånd med norske og argentinske farger, en symbolsk handling i anledning av at flyselskapet Norwegian starter innenriksflyginger i Argentina.