Politiet har sperret av et større område rundt en bolig på Grua i Lunner der en ung kvinne ble funnet død onsdag. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)

Riksalarm i letingen etter savnet toåring

Politiet har slått riksalarm og stengt alle grenseoverganger etter at en ung kvinne ble funnet død på Grua i Oppland onsdag. De frykter at hennes to år gamle datter er tatt ut av landet.

Politiet ble varslet om en skadd person i boligen i Lunner kommune ved 12.30-tiden onsdag. Da de rykket ut, fant de en ung afghansk kvinne død. Etter kort tid fattet de mistanke om at kvinnen var drept.

Den døde kvinnens to år gamle datter har status som savnet, og politiet har etterlyst henne med bilde. Ifølge Dagbladet har de også varslet alle grenseoverganger, via faks, med anmodning om å holde utkikk etter jenta og en annen person.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vi er veldig bekymret. Dette er en drapsetterforskning og vi savner et to år gammelt barn, sier politiadvokat Mari Hasle Lauritzen i Vestoppland politidistrikt til VG.

Politiet vil foreløpig ikke si om de har noen formening om hvem de tror toåringen reiser rundt med. Jenta er også etterlyst internasjonalt.

Uklart hendelsesforløp

Politiet etterlyser tips fra publikum i saken. Politiadvokat Lauritzen betegner i en pressemelding saken som komplisert.

- Det er mange personer som skal avhøres og informeres, og noe av hendelsesforløpet er ennå uklart for oss. Dessuten gjør hensynet til pårørende at vi ønsker å være tilbakeholdne med informasjon. Vi ønsker ikke at noen skal måtte lese i avisa at en slektning er død, sier politiadvokat Mari Hasle Lauritzen i pressemeldingen.

Teknikere fra Kripos bistår i etterforskningen. Det er varslet en pressekonferanse om saken torsdag klokken 10.

Onsdag ettermiddag opplyste politiet at ingen så langt var mistenkt eller siktet i saken. I pressemeldingen senere på kvelden sa politiet ikke noe om at dette hadde endret seg.

Familie på seks

Teknikere fra Kripos kom raskt til stedet onsdag ettermiddag.

- Vi foretar rundspørringer i området. Vi har blant annet tatt en runde med taxisentral, NSB og busselskap for å sjekke om de har observert noe utenom det vanlige, sa Lauritzen onsdag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge Dagbladet avsluttet åstedsgranskerne sine undersøkelser inne i huset klokken 19.30 onsdag kveld. Ifølge politiadvokat Lauritzen vil Kripos jobbe videre i huset torsdag og sannsynligvis også fredag for å sikre spor.

Det er ifølge VG en familie på seks som bor på adressen. De skal ha flyttet inn i fjor sommer.

- Det er en helt vanlig og koselig familie. Det er fryktelig trist og rart, dette. Jeg har ingen anelse om hva som kan ha skjedd, sier en nabo til avisa.

En annen nabo sier at familien ikke ha bodd lenge i Norge og derfor ikke snakket norsk.

Et kriseteam i Lunner kommune er beredt til å bistå familien etter funnet av den døde kvinnen.