Riis-Johansen håper å samle partiet

Lederen av den ekstraordinære valgkomiteen i Senterpartiet, Terje Riis-Johansen, sier han vil jobbe for å finne en løsning som samler partiet.

- Det vik­tigs­te nå er å finne en sam­len­de løs­ning og sette sam­men et le­der­lag som evner å skape en­tu­si­as­me i Sen­ter­par­ti­et, sa Ri­is-Jo­han­sen til NTB rett etter at han hadde av­vik­let det førs­te møtet i den syl­fers­ke valg­ko­mi­te­en fre­dag etter­mid­dag.

- Det er godt å komme i gang. Vi ten­ker likt om hvor­dan vi skal jobbe frem­over, opp­sum­me­rer fyl­kes­ord­fø­re­ren i Tele­mark og ex-stats­rå­den fra Jens Stol­ten­bergs rødgrøn­ne re­gje­ring i årene 2005 til 2011.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vil le­ve­re sam­let

Av­trop­pen­de parti­le­der Liv Signe Na­var­sete ad­va­rer valg­ko­mi­te­en mot å skyve even­tu­el­le uenig­he­ter under tep­pet. Bud­ska­pet er at par­ti­et for all del må unngå å gjen­ta tab­ben med å velge en le­del­se som ikke kom­mer over­ens med hver­and­re. Og da er det bedre at valg­ko­mi­te­en le­ve­rer en delt inn­stil­ling til det eks­tra­or­di­næ­re lands­mø­tet i april, enn å skyve uenig­he­ter under tep­pet.

- Min am­bi­sjon som leder av valg­ko­mi­te­en er å le­ve­re en sam­let inn­stil­ling, sier Ri­is-Jo­han­sen.

God dia­log

Han leg­ger til at måten å oppnå det på, er gjen­nom grun­dig ar­beid.

- Det hand­ler om å få god over­sikt og en god dia­log i og med hele par­ti­et, sier han.

Valg­ko­mi­te­en skal le­ve­re sitt for­slag til ny parti­le­der, to nye nest­le­de­re og et nytt sen­tral­sty­re innen 20. mars. Det eks­tra­or­di­næ­re lands­mø­tet hol­des på Lille­strøm man­dag 7. april.

Sen­ter­par­ti­et må legge ny le­der­ka­bal etter at Na­var­sete fikk nok av støy­en som fulg­te etter par­ti­ets sva­kes­te stor­tings­valg noen gang i fjor høst. Kort tid etter­på stil­te også nest­le­der­ne og sen­tral­sty­ret sine plas­ser til dis­po­si­sjon. (©NTB)