Respekt for de andre

Å være annerledes fikk fatale følger under Hitlers regime. Også homofile ble hentet fra sine hjem og sendt til konsentrasjonsleire.

«Du skal ikke tåle så in­der­lig vel, den urett som ikke ram­mer deg selv.» For­ma­nin­gen fra Ar­nulf Øver­land er all­tid like ak­tu­ell.

Hat­kri­mi­na­li­tet ram­mer of­test de men­nes­ker som skil­ler seg ut fra meng­den.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Krist­ne har opp­levd det siden kir­kens fød­sel.

Kvin­ner opp­le­ver det over hele ver­den.

Jøder, funk­sjons­hem­me­de, ho­mo­fi­le - de opp­le­ver det ofte vans­ke­lig å være an­ner­le­des.

Å være an­ner­le­des fikk fa­ta­le føl­ger under Hit­lers re­gi­me. På samme måte som jøder ble hen­tet fra sine hjem og de­por­tert til kon­sen­tra­sjons­lei­re ble også ho­mo­fi­le de­por­tert. Dette er en his­to­rie få kjen­ner til.

At ho­mo­fi­le mis­ter livet på grunn av sin ori­en­te­ring er ikke for­be­holdt 2. ver­dens­krig. Det er døds­straff for ho­mo­fi­li i flere land både i Afri­ka og Midt­østen.

I Norge blir ho­mo­fi­le slått ned på gaten og ut­satt for vold og trus­ler. Mange føler at det er en ri­si­ko å holde sin part­ner i hån­den eller gi sin part­ner et kyss på et of­fent­lig sted.

Vi kan mene hva vi vil om ak­ku­rat det. Vi kan like det eller ikke like det. Men som krist­ne bør vi vise varme og re­spekt over­for alle men­nes­ker.

Vi kan mene at ho­mo­fi­li er synd ut fra Bi­be­len, men det end­rer ikke på kal­let til å elske sin neste.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Pink Holocaust: En rosa tragedieLLH