Rektor Jostein Skartveit holdt ord, og blir her foreviget ikledd det rosa skjørtet sitt.

Rektor i skjørt etter misjonsrekord

Rektor ved Fjellheim Bibelskole i Tromsø lovte elevene at han skulle ikle seg skjørt om de satte ny rekord på misjonsinnsamlingen sin. Resultatet ble et rosa og sommerlig skjørt en hel skoledag.

- Det finnes selvsagt grenser for hva jeg vil gjøre, men akkurat dette gjorde jeg av hjertens lyst. Og det ble veldig godt tatt imot fra elevene, sier rektor Jostein Skartveit til Utsyn.no om saken. Han innrømmer at han var litt redd for at det skulle dukke opp offisielle gjester akkurat denne dagen.

Elevene på Fjellheim hadde et mål om å samle inn 200 000 kroner til bibeloversettelse i Sentral-Asia. De har til nå samlet inn mer enn 270 000, og elevrådsformann Steffen Stensland regner med at det vil bli enda mer før skoleåret er over i begynnelsen av juni. 1/4 av pengene går til Soltun Soldatheim på Setermoen.

Underveis i innsamlingen har elevene hatt ulike motivasjonsmål, der forskjellige personer har lovet å gjøre ulike stunt etter hvert som delmål ble nådd. Det var i denne sammenhengen at rektoren måtte kaste buksene.

- Det er ikke alltid kjekt å mase om penger, men det er kjekt å se resultatet. Og vi vet at pengene trengs, både på Soltun og i misjonsarbeidet. Den økonomiske situasjonen i NLM gir ekstra motivasjon for å samle inn mye penger, sier elevrådsformannen.

Lærer Asbjørn Handeland, som selv måtte ta hull i øret da summen nådde 213 000 kroner, er svært fornøyd med årets elever.

- Det har vært stor interesse for misjon. Noe av grunnen er at de fleste har vært på tur til et misjonsland og kommer hjem og forteller om mennesker de har møtt og om behovene deres. Dette kullet har hatt en helt spesiell «drive». De har satt rekorder på mange områder, forteller han.DM