Illustrasjonsfoto: GPS / CC / Flickr

Regn, vind, sol, stiv kuling – høstværet fortsetter for fullt

Dersom du planlegger en tur på hytta i helgen og må kjøre over fjellet, kan det bli glatt. Skift til vinterdekk, råder meteorologene.

Snøen har nemlig lagt seg i høyden. Men det er ingen grunn til å ta på seg superundertøy ennå, snøen vil ikke legge seg i lavlandet, i hvert fall ikke de neste ti dagene.

– Den vil legge seg i rundt 1.500 meter i høyde, med unntak av Spitsbergen. Der vil snøen legge seg fra et par hundre meters høyde, sier statsmeteorolog Marianne Foss til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Regn, sol, vind

Høstværet fortsetter imidlertid for fullt med både regn, sol, vind og stiv kuling.

Regnet som har besøkt Østlandet de siste dagene, drar videre nordover for en kort periode. Fredag kan sola titte fram de fleste stedene på Østlandet. Ved kysten kan det imidlertid bli kaldt, med kortere perioder med stiv kuling.

I Hordaland er det sendt utobs-varsel for fredag om risiko for høy vannstand som følge av all nedbøren den siste tiden.

I helgen kommer regnbygene smygende over store deler av Midt-Norge og Sør-Norge. Mest blir det i Agder, ifølge meteorologene.

Normale temperaturer

Temperaturen holder seg stort sett på samme nivå, med unntak av Troms og Finnmark som vil få mellom 1 kuldegrad til 4 varmegrader i helgen. Her vil det også komme litt nedbør ved kysten i løpet av helgen. I hovedstaden kan man forvente temperaturer fra 12-14 grader i helgen og utover neste uke.

– Det er helt normale høytemperaturer, i motsetning til september, som var rekordvarmt, sier statsmeteorolog Foss.