Regjeringen vil ha slutt på norske «badestudier»

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) varsler en kraftig innstramming i norske studier på ulike eksotiske destinasjoner rundt omkring i verden.

«Vi­ten­skap, men­nes­ke og sam­funn», «vin­ter­sport og fri­kjø­ring», «som­mer­idret­ter», «fy­sisk ak­ti­vi­tet og helse», samt ut­dan­ning for å bli per­son­lig tre­ner er noen av em­ne­ne nors­ke stu­den­ter kan gjen­nom­føre på Bali i Indonesia, i Bra­sil, Sør-Afri­ka og Al­pe­ne.

- Disse stu­die­ne kan ikke be­grun­nes med kva­li­tet, ikke med god in­ter­na­sjo­na­li­se­ring og det er hel­ler ikke god bruk av skatte­be­ta­ler­nes pen­ger. Der­for må vi nå sette ned foten slik at dette ikke brer seg vi­de­re, sier kunn­skaps­mi­nis­ter Røe Isak­sen tilAf­ten­pos­ten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er i dag i over­kant av 1.000 stu­den­ter på slike stu­di­er, som til­bys av minst seks nors­ke høy­sko­ler.

- Jeg mener disse av­ta­le­ne og stu­die­ne har fått ut­vik­le seg alt­for lenge uten noen kri­tisk gjen­nom­gang, sier han, og leg­ger til at han ikke mener det er god in­ter­na­sjo­na­li­se­ring «å ta et se­mes­ter med norsk inn­hold på en ekso­tisk bade­de­sti­na­sjon».

- Det er helt sik­kert at vi kom­mer til å på­leg­ge høy­sko­le­ne å av­vik­le mange av disse stu­die­ne. Jeg er sterkt i tvil om den fag­li­ge kva­li­te­ten er god nok og jeg har svært vans­ke­lig for å se den fag­li­ge re­le­van­sen ved en rekke av disse stu­die­ne, sier Røe Isak­sen.

(©NTB)