REGJERINGSSKIFTE 2013: Siv Jensen og Erna Solberg står foran den nye regjeringen på Slottsplassen i Oslo etter ekstraordinært statsråd 16. oktober. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)

Regjeringen tro mot folkekirken

Av de 18 stats­rå­de­ne er det kun sam­ferd­sels­mi­nis­ter Ketil Sol­vik-Ol­sen (Frp) som ikke er med­lem av noe tros- eller livs­syns­sam­funn.

Ingen re­gje­ring siden 60-tal­let har vært så kom­pakt folke­kir­ke­lig som Sol­berg-re­gje­rin­gen. Den mang­ler både hu­ma­ne­ti­ke­re, mus­li­mer, fri­kir­ke­li­ge og ka­to­lik­ker.

Det er en over­sikt ut­ar­bei­det av Vårt Land som viser at 17 av 18 stats­rå­der opp­gir at de til­hø­rer Den nors­ke kirke.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jeg synes umid­del­bart dette er både litt trist og re­pre­sen­te­rer en svak­het. Norge har blitt et mang­fol­dig sam­funn, kul­tu­relt og re­li­giøst, og re­gje­rin­gen burde i stør­re grad av­spei­le dette, sier ge­ne­ral­sek­re­tær Knut Refs­dal i Nor­ges Krist­ne Råd.

Av de 18 stats­rå­de­ne er det kun sam­ferd­sels­mi­nis­ter Ketil Sol­vik-Ol­sen (Frp) som ikke er med­lem av noe tros- eller livs­syns­sam­funn.

- Jeg har god di­rekte­kon­takt med Vår­her­re. Men jeg er ikke med­lem av et tros­sam­funn, sier Sol­vik-Ol­sen.

Tid­li­ge­re var det et krav i Grunn­lo­ven at minst halv­par­ten av re­gje­rin­gens med­lem­mer måtte være med­lem av Den nors­ke kirke, men dette kra­vet for­svant med end­rin­ge­ne som tråd­te i kraft i mai i fjor.

(©NTB)

Les også
Horne lovar å prioritere familianeFamilievernets ynskjeliste