Regjeringen ber Solberg droppe asylamnesti

Erna Sol­bergs kom­men­de re­gje­ring må drop­pe sen­trums­par­ti­enes krav om am­nes­ti til barn med asylav­slag, mener den rødgrøn­ne re­gje­rin­gen.

- Da Erna Sol­berg var kom­mu­nal­mi­nis­ter i 2004 fikk en stor grup­pe barn, som da hadde bodd i lan­det i mer enn tre år, be­hand­let sa­ke­ne sine på nytt. Men Sol­berg pre­si­ser­te den gan­gen at spe­sial­be­hand­lin­gen var et en­gangs­til­fel­le. Dette bør hun nå huske på, sier stats­sek­re­tær Pål Lønseth i Jus­tis­de­par­te­men­tet tilVårt Land.

Han sier det vil være et ne­ga­tivt sig­nal til om­ver­de­nen der­som de bor­ger­li­ge par­ti­ene blir enige om et kom­pro­miss for de barna som har bodd lenge i Norge sam­men med for­eld­re som nek­ter å reise ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vi skal lytte til råd, men det er ikke all­tid man skal følge råd. Ut­over det har jeg in­gen­ting å si, er det enes­te Høy­res inn­vand­rings­po­li­tis­ke tals­mann Michael Tetz­sch­ner øns­ker å si om saken.

I Venst­re er sen­tral­styre­med­lem Guri Melby både enig og uenig med Lønseth.

- Når vi sa at det skul­le være et en­gangs­til­fel­le i 2004, så mente vi det vi sa. Men nå øns­ker vi et am­nes­ti for asyl­bar­na fordi re­gje­rin­gens po­li­tikk har svik­tet. Venst­re mener myn­dig­he­te­ne burde prio­ri­tert barne­fa­mi­li­er som er vans­ke­ligst å få re­tur­nert, ikke de som er enk­lest å sende hjem, sier hum.

Asyl­po­li­tik­ken er både vik­tig og kre­ven­de for de fire par­ti­ene som for­sø­ker å dis­ku­te­re seg fram til en platt­form å re­gje­re sam­men på.VG for­tal­te tirs­dag at for­hand­lings­de­le­ga­sjo­ne­ne snak­ker om am­nes­ti til asyl­bar­na som en mulig løs­ning. (©NTB)