Refser Hareides valg av rådgiver

Den tidligere KrF-toppen Tomas Moltu mener Hareides nye rådgiver er for liberal. Hordaland KrFU mener utspillet er uryddig og utidig.

Den tidligere byråden og lederen av Bergen KrF rykket ut i Dagen tirsdag og åpnet for at fylkespartiet bør velge en annen leder enn Hareide.

Moltu ser ansettelsen av tidligere KrFU-leder Emil André Erstad som Hareides rådgiver i sammenheng med den pågående fornyelsen av partiet. Erstad vikarierer i stillingen og har permisjon fra jobben som rådgiver i den sosialdemokratiske tankesmien Agenda.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Han har tidligere vært løftet frem fra fylkespartiet I Hordaland og har aktivt arbeidet for den nye ekteskapsloven.

Erstad har ikke ønsket å kommentere saken overfor Dagen.

– Uvanlig og uryddig

Hordaland KrFU reagerer på uttalelsene fra den tidligere KrF-toppen.

– Det er uvanlig, uryddig og uheldig å kritisere valg av rådgiver, sier fylkesleder Eivind Skår.

Overfor Dagen har Moltu beskrevet situasjonen i partiet som opprørt etter Knut Arild Hareides deltakelse i Pride-paraden. Skår kjenner seg ikke igjen i problemstillingen.

– Jeg opplever egentlig ikke stemningen slik i det hele tatt. I KrFU er også de konservative positive og forstår at han var nødt til å gå i paraden. De forstår at hans rolle som partileder åpner for at han må uttale seg om disse spørsmålene.

Han er krystallklar i støtten til Hareide.

– Det er absurd å stille mistillit når det eneste Hareide har gjort er å støtte opp under undertrykte og vise medfølelse i en sorgens stund.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Moltu ønsket onsdag ikke å kommentere saken ytterligere overfor Dagen.

– Bunnsolid

Partileder Knut Arild Hareide har representert Hordaland Kristelig Folkeparti på Stortinget siden 2013. Hans deltakelse i Oslo Pride i sommer har imidlertid møtt kritikk i de mer konservative miljøene i partiet.

– Det er selvsagt legitimt å ha ulikt syn på enkeltsaker, det skulle bare mangle i et demokratisk parti. Men uavhengig av det er det min sikre oppfatning at Hareides posisjon i KrF er bunnsolid, enten vi snakker om partiorganisasjonen eller stortingsgruppa, sier partiets parlamentariske nestleder Hans Olav Syversen til NTB.