I løvens hule. Her er Vårt Lands redaktør Helge Simonnes i programmet Studio Direkte hos Jan Hanvold. Det ble etterhvert munter stemning i studio. Foto: Raymond Haslien

Redaktører snakket ut på TV

Sjefsredaktør i Vårt Land, Helge Simonnes, var onsdag gjest i studio hos TV-redaktør Jan Hanvold.

Det var i programmet Studio Direkte seerene fikk høre de to redaktørene snakke ut om journalistikk og kritikk. Det 20 minutter lange uredigerte intervjuet skal ha blitt gjort tidligere på dagen onsdag i Visjon Norges lokaler.

Her forklarte Simonnes at Vårt Land ikke gjør forskjell på verken kristen eller ikke-kristen når de driver kritisk journalistikk. I den sammenheng pekte han på at Hanvolds TV-arbeid er blitt betydelig, og at det var på sin plass at TV-Visjon Norge også blir stilt til ansvar om man finner noe å bemerke.

Også positiv journalistikk

Hanvold brukte på sin side anledningen til å spørre hvorfor VL i en kommentar hadde skrevet: "TV Visjon Norge er en kanal jeg sørger for at barna og ungdommene i huset helst holder seg unna". Hanvold benyttet også anledningen til å spørre Vårt Land redaktøren hvorfor de på sin nettside spør: "Er TV Visjon Norge kristen TV?".

Simonnes ble svar skyldig i begge de to konkrete spørsmålene. VL-redaktøren mente imidlertid at avisen ikke bare skrev negativt om Visjon Norge og viste til en artikkel i anledning kanalens femårsjubileum. (Se saken i VL her. )

Ble muntert i studio

Begge de to redaktørene vedgikk at de ikke fulgte med på hva den andre skrev/kringkastet.
- Du sier at du ikke leser Vårt Land, derfor får du ikke med deg hele bildet, sa Simonnes som fortsatte:
- Jeg oppfordrer deg og alle dine seere til å lese Vårt Land.

Simonnes mente det var på sin plass at man leste avisen før man gikk så veldig kritisk til verks mot den. Hanvold har blandt annet oppfordret kristne til å ikke abonnere på Vårt Land.

- Jeg leser ikke Vårt Land og du ser ikke på TV-Visjon Norge, så da er vi i samme båt, parerte Hanvold muntert.

Redaktøren i Vårt Land måtte ty til smil og latter han også. Inntil da var det en tydelig anstrengt/nervøs stemning i studio.

- Det er kanskje her vi må begynne. Vi må i alle fall etablere en viss respekt for hverandres egenart. Nå har vi fått anledning til å snakke sammen en stund i dag og det tror jeg er veldig positivt at vi får anledning til å gjøre, sa Simonnes.

Ba om tilgivelse

Årsaken til at de to redaktørene snakket ut på TV, skal ha vært avisen Vårt Lands kritiske reportasjer mot TV Visjon Norge og Hanvolds angrep på Vårt Land.

Hanvold ba om tilgivelse for at han hadde sagt negative ting om Vårt Land.

- Jeg ønsker ikke noen krig med Vårt Land. Jeg ønsker at Gud skal velsigne dere. Så kan vi være enige om at vi står et stykke fra hverandre.

VL-redaktøren kom imidlertid ikke med noen beklagelse i forhold til avisens oppslag om TV-Visjon Norge.

- Vi kan begge være enige om at vi trenger Guds velsignelse enten du er sjefsredaktør i Vårt Land eller redaktør i Visjon Norge. Vi trenger Guds velsignelse og visdom i det arbeidet vi driver. For det er lett å gjøre feil, det kan vi erkjenne begge parter. Det skal vi være ydmyke i forhold til, sa Simonnes.