Reaksjoner på at Sandberg gir Ap skylda for 22. juli

Flere rea­ge­rer sterkt på at Frp-nest­le­der Per Sand­berg i boken «Mot min vilje» leg­ger an­sva­ret for at 22. juli-ter­ro­ren kunne skje, på Ar­bei­der­par­ti­et.

Det er under tit­te­len «An­sva­ret kan Ap aldri løpe fra» at Sand­berg ret­ter skyt­set mot Ar­bei­der­par­ti­et:

«I tiden etter­på har jeg flere gan­ger hev­det at Ar­bei­der­par­ti­et vil bli holdt an­svar­lig for det som skjed­de 22. juli. Jeg fikk rett», skri­ver Sand­berg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han skri­ver også at «Dette kan Ar­bei­der­par­ti­et aldri løpe fra, det var de som hadde an­sva­ret for at 22. juli kunne skje».

Reaksjonene
AUF-le­der Eskil Pe­der­sen rea­ge­rer sterkt:

- Ap har selv­sagt ikke an­sva­ret for 22. juli. Det er det ute­luk­ken­de gjer­nings­man­nen som har. Of­re­ne for an­gre­pet var de som ble drept. De som er blitt ut­satt for umen­nes­ke­lig vold. De som har levd med sor­gen siden, sier Pe­der­sen til Dags­avi­sen.

Også Oslo Aps Jan Bøh­ler, som satt i 22. juli-ko­mi­te­en på Stor­tin­get, rea­ge­rer:

- Nå for­står jeg hvor­for jeg satt der med An­ders Anund­sen (Frp), og ikke Per Sand­berg. Her har det vært ulike til­nær­min­ger innad i Frem­skritts­par­ti­et. Jeg synes det er synd at Sand­berg ut­tryk­ker seg som han gjør, fordi det bry­ter opp noe av det fel­les­ska­pet som har vært rundt hånd­te­rin­gen i kjøl­van­net av 22. juli, sier Bøh­ler.

I en kro­nikk i Dags­avi­sen fre­dag skri­ver sam­funns­de­bat­tant og tid­li­ge­re RV-po­li­ti­ker Aslak Sira Myhre at det er som å gi of­fe­ret skyld i en vold­tekt når Sand­berg gir Ap skyl­den for 22. juli. (©NTB)

Les også
- Frp ikke lenger partiet for mannen i gata