Reagerer på iransk hjelp til palestinske etterlatte

Israel stiller seg sterkt kritiske til Irans beslutning om å gi drøyt 60.000 kroner til palestinske familier som har mistet et medlem under den siste voldsbølgen på Vestbredden.

Mohammad Fathali,Irans ambassadør tilLibanon, kunngjorde onsdag atTeheran vil tilby rundt 7.000 dollar til hver eneste etterlatte palestinske familie.

Iran vil også gi 30.000 dollar (260.000 kroner) til palestinske familier som har mistet hjemmet sitt fordi huset er blitt ødelagt av Israel etter påståtte angrep på israelske statsborgere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette viser igjen at Iran oppmuntrer til terrorisme, sier talsmann Emmanuel Nahshon idet israelske utenriksdepartementet.

IsraelsFN-ambassadør har skrevet til generalsekretær Ban Ki-moon og bedt ham fordømme det iranske initiativet, melder israelsk radio torsdag.

Fathali kaller uroen som har herjet mellomIsrael og palestinerne siden 1. oktober i fjor, for «Jerusalem-intifadaen». En bølge palestinske angrep, i hovedsak utført med kniv og kjøretøy, har kostet minst 28 israelere livet. I samme periode er 176 palestinere drept av israelske soldater eller bevæpnede sivile.

De fleste palestinerne, deriblant flere mindreårige, ble drept idet de utførte eller var i ferd med å utføre angrep mot israelere.

Pengehjelpen som ble kunngjort denne uka fra Iran, skal komme i tillegg til det månedlige beløpet som en iransk institusjon har betalt til etterlatte familier siden den første intifadaen i 1987.