TAPERNE: Det tapende KrF-laget fikk samme premier som vinnerne fra RBK. Det er i god KrF-ånd å vise at alle mennesker er like verdifulle, enten de er tapere eller vinnere. (Foto: Tor Weibye)

RBK-juniorer banket KrF-ledelsen

Det hjalp ikke at KrF-veteran og fotballentusiast Kjell Magne Bondevik var dommer.

TROND­HEIM:

KrF-le­del­sen tapte 8 - 12 for fire junior­spil­le­re fra Ro­sen­borg Ball­klubb.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fot­ball­kam­pen var en del avKrFs mar­ke­ring i Trond­heim lør­dag i for­bin­del­se med lands­mø­tet.KrF-le­derKnut Arild Ha­rei­de hadde fått med seg nest­le­derDag­run Erik­sen og stor­tings­re­pre­sen­tan­te­ne Øy­vind Hå­brek­ke og Kjell In­golf Rop­stad på gult lag mot fire lo­ven­de ung­dom­mer fra RBK.

Det var selv­sagt rått parti. Ikke bare stil­te KrF med en kvin­ne på laget. Junio­re­ne var over­leg­ne i både tek­nikk og kon­di­sjon, og ledet 4 - 0 før KrF-la­get var i nær­he­ten av å sette førs­te ball i net­tet.

Det var på for­hånd stilt store for­vent­nin­ger til Rop­stads spill. Han satte da også de gules førs­te mål. Se­ne­re i kam­pen meld­te hjemme­hå­pet Hå­brek­ke seg på sco­rings­lis­ta flere gan­ger før Ha­rei­de fikk æren av å sende den siste bal­len i net­tet.

Ball­bin­ge

Kam­pen fore­gikk på tor­get i byen, i en opp­blåst ball­bin­ge. Gans­ke mange til­skue­re tok en handle­pau­se og lot seg for­lys­te i to gan­ger fem mi­nut­ter med RBK-pre­si­sjon og KrF-sleiv­spark.

Dom­merKjell Magne Bon­de­vik, som også hadde rol­len som kom­men­ta­tor, fikk en rolig dag på banen. Han var ikke i nær­he­ten av å trek­ke kort, og fløy­ta ble bare brukt ved sco­rin­ger og når tida var ute.

Kam­pen bar preg av at de fire po­li­ti­ker­ne var tunge i krop­pen etter mer ennto dager på baken i en lands­møte­sal. Opp­gjø­ret ble like pent somde­bat­ten fre­dag om be­kjen­nel­sen. Det ble ikke re­gist­rert ska­der uten­om an­tyd­ning til såret stolt­het.

Dagen

 

Artikkelen fortsetter under annonsen.