Rapport: - Minst 26 barn drept i Syria

Minst 26 barn er drept i nye volds­hand­lin­ger i Syria. Nå øker det in­ter­na­sjo­na­le pres­set for å få i stand en grans­king av mu­li­ge krigs­for­bry­tel­ser i den 22 må­ne­der gamle kon­flik­ten.

En rap­port om de drep­te barna ble of­fent­lig­gjort tirs­dag. Sam­ti­dig an­kla­get men­neske­retts­or­ga­ni­sa­sjo­nenHuman Rights Watch den sy­ris­ke pre­si­den­ten Bashar al-As­sad og hans re­gi­me for å kren­ke folke­ret­ten ved å bruke kla­se­bom­ber.

- De drep­te barna, som alle til­hør­te samme klan, var mel­lom seks må­ne­der og ni år gamle, sa Rami Abdel Rahman i ek­sil­grup­pen Sy­ri­an Ob­ser­va­tory for Human Rights. Stat­lig sy­risk fjern­syn ga «ter­ro­ris­ter» skyl­den for døds­fal­le­ne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sveits vil med støt­te fra Tysk­land og 55 andre land brin­ge Sy­ria-kon­flik­ten inn for Den in­ter­na­sjo­na­le straffe­dom­sto­len ICC i Haag. De mange an­kla­ge­ne om krigs­for­bry­tel­ser må grans­kes og de skyl­di­ge stil­les til an­svar, heter det i et brev til FNs sik­ker­hets­råd.

Siden Syria ikke er med­lem av or­ga­ni­sa­sjo­nen bak ICC, kan bare Sik­ker­hets­rå­det hen­vi­se saken til dom­sto­len. Sveits viser til at As­sad-re­gi­met ikke selv vil stil­le krigs­for­bry­te­re til an­svar, og at saken der­for må for­føl­ges på in­ter­na­sjo­nalt nivå. (©NTB)