Radikal misjonsutfordring fra Ulf Ekman

Skandinavisk Vekkelseskonferanse fortsatte fredag kveld med Ulf Ekman på talerlisten. Han brakte et radikalt budskap om kallet til misjon.

OKS-hallen på Kjeller var nesten fullsatt da Livets Ord-pastoren entret talerstolen.
Han tok utgangspunkt i det Paulus sier i Apg. 20:24 om at han ikke akter sitt liv et ord verdt, når han bare kan fullføre sitt løp og den tjenesten han fikk av Herren Jesus: å vitne om Guds nådes evangelium.
- Når man blir frelst, blir man fri, men man blir også fanget. Jeg er ikke lenger min egen og kan ikke gjøre som jeg selv vil. Jeg kan bare gjøre det Han vil, forkynte Ekman.
Han fortsatte med å understreke om at dette også får konsekvenser for hvor på jordkloden man skal leve sitt liv.
- Det er bare den som er villig til å flytte hvor som hjelst for Jesus, som egentlig har rett til å forbli i sitt eget land. Det er like kort vei til himmelen uansett hvor du drar dit fra.
Ekman forkynte at alle kristne dypest sett er misjonærer. Det gjelder uansett om man bor hele sitt liv i Norge eller er ute på misjonsfeltet.
- Menigheten er ikke noe sykehus. Den er en treningsleir og utskytningsbase for den troende.
Pastoren avsluttet sitt møte med å be alle som var villige til å reise hvor som helst Gud kaller dem til å komme frem foran plattformen. Flere hundre personer forlot sine plasser for å gi respons på innbydelsen.

Vebjørn K. Selbekk