Russlands president Vladimir Putin sammen med Irans president Hassan Rouhani og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan under et toppmøte i Sotsji. Foto: Sergei Chirikov / AP / NTB scanpix

Putin truer med å utslette islamistiske opprørere i Idlib

Russlands president Vladimir Putin har truet med å utslette islamistiske opprørere i den syriske provinsen Idlib.

Syria-krigen ble diskutert på et toppmøte mellom Putin, Irans president Hassan Rouhani og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan torsdag.

– Jeg foreslår at vi vurderer konkrete og praktiske skritt som Russland, Tyrkia og Iran kan ta sammen for fullstendig å ødelegge terroristenes høyborg, sa Putin på møtet i den russiske byen Sotsji.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den syriske provinsen Idlib er i all hovedsak kontrollert av den islamistiske opprørsalliansen Hayat Tahrir al-Sham (HTS), som ledes av al-Qaidas tidligere Syria-fløy.

Mener det er bra at USA trekte seg ut

I Sotsji ba Putin om hjelp til å fullstendig knuse de islamistiske opprørene som befinner seg i provinsen.

De tre presidentene sa også at det er positivt at USA har valgt å trekke sine styrker ut av Syria. Putin mener det vil bidra til å stabilisere situasjonen i landet.

Russland og Tyrkia bidro i fjor til å forhandle fram en våpenhvileavtale for Idlib-provinsen. Mens Russland støtter Syrias president Bashar al-Assad, har Tyrkia støttet opprørsgrupper i landet.