Islamisten Arslan Ubaydullah Hussain ble nylig løslatt fra varetekt etter trusler mot to journalister.

PST varslet om Hussain-uttalelse

UD har varslet PST etter at Ubaydullah Hussain la ut en Facebook-melding som er rettet mot utenriksminister Espen Barth Eide (Ap).

Hussain omtalte Eide som en terrorist på Høyre-politikeren Aamir Javed Sheikhs Facebook-side i 11-tiden mandag. Omtalen ble skrevet under et bilde der Sheikh står sammen med utenriksministeren. Bildet ble tatt i forbindelse med fakkeltoget mot ekstremisme i Oslo søndag kveld.

I kommentarfeltet skriver Hussain: «Terroristen du står sammen med har gitt ordre om drap på muslimske kvinner og barn i både Iraq og Afghanistan. Måtte Allahs forbannelse ramme ham i denne verdenen og i det hinsidige. Og den brannen han vil møte i helvete, vil være en million ganger sterkere enn den fakkelen du holder i hånden.»

- Denne typen trusler kan vi ikke godta. Dette er en trussel mot Espen Barth Eide og mot demokratiet. Jeg synes han bør politianmeldes, sier Sheikh til NTB.

Sheikh valgte å ikke selv politianmelde Ubaydullah Hussain, men informerte Utenriksdepartementet om saken.

- Vi ble gjort oppmerksom på Facebook-kommentaren av Sheikh. Vi har varslet PST om saken på vanlig måte. Det er PST som gjør en vurdering av sikkerheten, sier pressevakt Veslemøy Salvesen i Utenriksdepartementet til NTB.

PST har ikke besvart NTBs henvendelse om saken.

(NTB)