Ifølge PST vil internasjonale nettsider, der også nordmenn er aktive, vil fortsatt bli brukt til å dele manifest, propaganda og terroranbefalinger av høyreekstrem karakter. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

PST frykter flere høyreekstremistiske terrorangrep i Norge

PST sier at de har observert en negativ utvikling i trusselen fra høyreekstreme og utelukker ikke at ekstremister vil forsøke seg på terror i Norge.

– Terrorangrepet mot to moskeer på New Zealand 15. mars vil inspirere til flere høyreekstreme angrep i Vesten det kommende året. Så langt i 2019 er det registrert fire terrorangrep hvor gjerningspersonen har vært inspirert av Brenton Tarrant. Dette inkluderer gjerningspersonen bak det høyreekstreme terrorangrepet mot Al-Noor-moskeen i Bærum 10. august, skriver Politiets Sikkerhetstjeneste i den åpne trusselvurderingen som ble publisert fredag.

Radikalisering på nett

Ifølge PST vil internasjonale nettsider, der også nordmenn er aktive, fortsatt bli brukt til å dele manifest, propaganda og terroranbefalinger av høyreekstrem karakter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Her blir høyreekstreme terrorister hyllet som helter og rangert etter hvor mange de klarer å ta livet av. Dette klimaet vil fortsette å inspirere til volds- og terrorhandlinger i vestlige land det kommende året.

Flere norske høyreekstreme har i 2019 gitt uttrykk for støtte til gjerningspersoner bak terrorangrep i New Zealand og USA. PST har også registrert enkelte støtteytringer til gjerningspersonen bak moskéangrepet i Bærum 10. august. Enkelte, men svært få, har oppfordret andre om å utføre terrorhandlinger i Norge.

Ytringene viser ifølge PST at terrorisme som metode har støtte blant flere norske høyreekstreme.

Les også
PST justerte opp farenivå for moskeer uten å si ifra til dem
Les også
Politidirektoratet hadde møte med muslimske organisasjoner
Les også
– Solo-terrorister blir radikalisert ved å kommunisere med likesinnede på nett