Våler kirke i Våler i Solør er kåret til årets vinner av Statens byggeskikkpris 2016. Foto: Nils Petter Dale / Husbanken / NTB scanpix

Pris til Våler kirke i Hedmark

Statens byggeskikkpris 2016 går til Våler kirke i Solør i Hedmark. Bygget er en nytolkning av kirken som sakralt bygg, mener juryen.

Det er første gangprisen går til et kirkebygg.

Kommunal- og moderniseringsministerJan Tore Sanner (H) delte ut prisen til byggherre Våler kirkelige fellesråd og arkitekt Espen Surnevik AS under en seremoni i Oslo tirsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det gleder meg at interessen for byggeskikk er stor. Husbanken, som er sekretariat for prisen, har aldri før fått så mange påmeldte bygg. Totalt 96 bygg ble foreslått til årets pris, hvorav sju av dem gikk videre til finalen, sa Sanner.

Nye Våler kirke ble innviet i pinsen 2015, etter at den gamle ble totalskadd i en påtent brann i 2009. Foto: Nils Petter Dale / Husbanken / NTB scanpix

«Våler kirke er et enestående vakkert og gjennomarbeidet arkitekturverk med en uvanlig høy kvalitet i utforming og utførelse. Arkitekt og byggherre har sammen skapt et fremragende forbilde for god byggeskikk og utviklet nåtidens kirkearkitektur. Den er en nytolkning av kirken som sakralt bygg. Det beriker stedet og blir et viktig møtested i bygda. Dette er et vakkert kirkebygg for vår tid, et bygg å være stolt av», heter det i juryens begrunnelse.

Nye Våler kirke ble innviet i pinsen 2015, etter at den gamle ble totalskadd i en påtent brann i 2009.