TROENS FORSVARER: Prins William får tittelen troens forsvarer, men dukker sjelden opp på gudstjeneste. Foto: Luke Macgregor, Reuters/NTB Scanpix

Prins William dropper kirken - må likevel forsvare landets tro

Forsvarer av troen og kirkens overhode. Dette blir prins William av Storbritannias fremtidige titler. Han har knapt satt sine sko i kirken.

Den 30 år gamle prin­sen av Eng­land har vært gjen­stand for dis­ku­sjon i Stor­bri­tan­nia den siste tiden. Når Wil­liam i frem­ti­den blir kro­net til konge vil tit­te­len «for­sva­rer av troen og kir­kens over­hode» følge med.

Med dette for­ven­tes det blant annet at den kro­ne­de lover å opp­rett­hol­de kir­ken, noe den nå­væ­ren­de dron­ning Eli­sa­beth har tatt svært al­vor­lig. Nå stus­ser det bri­tis­ke fol­ket på om hen­nes sønnesønn vil ta lov­na­den like al­vor­lig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fra­vær

Siden han kon­fir­mer­te seg til den ang­li­kans­ke tro i 1997 har han knapt vist seg i kir­ken. Bare ved spe­si­el­le an­led­nin­ger som høy­ti­der og of­fent­li­ge til­stel­nin­ger har han duk­ket opp i Guds hus, skri­ver Daily Mail.

En kilde ved hoff­et i Stor­bri­tan­nia sier til avi­sen at Kate og Wil­liam sjel­den, eller aldri, går i kir­ken en van­lig søn­dag. En se­niorråd­gi­ver ved slot­tet inn­røm­mer at han ikke kjen­ner til at Wil­liam går til guds­tje­nes­te.

Med sta­ti­stik­ken

Selv om Wil­liam viker fra det bri­tis­ke mo­nar­ki­ets krist­ne tra­di­sjo­ner, viker han ikke fra sta­ti­stik­ke­ne. Bare åtte pro­sent av menn på prin­sens alder går jevn­lig i kir­ken.

Nå fryk­ter bri­tis­ke kirketill­hen­ge­re at Wil­liams mang­len­de en­ga­sje­ment for kir­ken vil true dens ek­sis­tens og of­fent­li­ge be­tyd­ning i frem­ti­den. Han be­skyl­des også for å ha for­latt troen han kon­fir­mer­te seg til som 14-åring.

En tals­mann for prin­sen svar­te denne uken pres­sen på kri­tik­ken, og in­sis­ter­te på at Wil­liam var en de­di­kert kris­ten, tross for hans man­gel på re­gel­mes­sig fram­møte.Dagen