Prester og nonne løslatt etter å ha blitt bortført av Boko Haram

To italienske prester og en canadisk nonne som ble kidnappet nord i Kamerun den 4. april, er løslatt. Boko Haram mistenkes for å stå bak bortføringen.

Iføl­ge en ka­me­runsk sik­ker­hets­kil­de ble de tre løs­latt tid­lig søn­dag og pluk­ket opp av ka­me­runs­ke sol­da­ter nær gren­sen til Ni­ge­ria, hvor de hadde blitt holdt fan­get. Om mor­ge­nen ble de tre fløy­et ut av Ka­me­run.

- De er ved god helse. De er nå på et fly til­ba­ke til Ya­oun­de, sa in­for­ma­sjons­mi­nis­ter Issa Tchi­ro­ma Ba­ka­ry til ny­hets­by­rå­et Reu­ters.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vi har vært en uke i Ni­ge­ria for å for­hand­le, og i løpet av nat­ten ble de en­de­lig gitt til oss, sier en mi­li­tær­kil­de til ny­hets­by­rå­et AFP.

De tre ble bort­ført fra Tch­e­re, rundt 80 mil nord for Ya­oun­de, den 4. april. Det var ingen som umid­del­bart hev­det å stå bak bort­fø­rin­gen, men na­sjo­na­le sik­ker­hets­styr­ker har gitt Boko Ha­ram-isla­mis­ter fra Ni­ge­ria skyl­den for an­gre­pet.

Opp­rørs­grup­pen kid­nap­pet en prest og sju frans­ke fa­mi­lie­med­lem­mer i det samme om­rå­det i fjor.

Tals­mann Fe­de­rico Lom­bar­di for Va­ti­ka­net sier at ny­he­ten «fyl­ler dem med glede». Pave Frans har fulgt saken nøye og ble umid­del­bart in­for­mert om løs­la­tel­se­ne, iføl­ge Lom­bar­di.

An­sat­te i kir­ken sa at de to pres­te­ne heter Giam­pa­do Marta og Gia­nan­to­nio Al­le­g­ri. Non­nen ble iden­ti­fi­sert som Gil­ber­te Bis­siere.

NTB