- Presteforeningen har valgt å bli en teologisk kamporganisasjon

«Presteforeningen har - med en implisitt godkjennelse fra representantskapet - etter mitt syn gått over fra å være en fagorganisasjon til en teologisk meningsbærende organisasjon i et spørsmål som for å si det pent er høyst kontroversielt og også er en samvittighetssak for mange av oss. »

Vet du om flere prester som har meldt seg ut av Presteforeningen i protest? TIPS OSS: redaksjonen@dagen.no

Prest Arne H. Fjeldstad reagerer kraftig på at sentralstyret i Presteforeningen opprettholder vedtaket om at Kirken må starte arbeidet med en vigselsliturgi som også omfatter ekteskap for homofile.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fjeldstad mener at Presteforeningen nå har valgt å bli en teologisk kamporganisasjon. Han minner om at Kirkemøtet ennå ikke har fattet noen avgjørelse, og at Bispemøtet er splittet i dette viktige spørsmålet.

I formiddag meldte han seg ut av Presteforeningen.

Her er utmeldingsbrevet Arne H. Fjeldstad sendte til lokallagsleder Geir Ola Tveit i Presteforeningen i Agder. Dagen gjengir det i sin helhet, med tillatelse:

Kjære Geir Ola Tveit,

Jeg ser av eposten din at «Sentralstyret tok selvkritikk på framgangsmåten, men sto altså fast på vedtaket.»

Sentralstyrets uttalelse tar et initiativ (som går lenger enn bispemøtets flertallsvedtak), sitat «Kirken må derfor starte arbeidet med en vigselsliturgi som også omfatter ekteskapsinngåelse for likekjønnede».

Presteforeningen har dermed - med en implisitt godkjennelse fra representantskapet - etter mitt syn gått over fra å være en fagorganisasjon til en teologisk meningsbærende organisasjon i et spørsmål som for å si det pent er høyst kontroversielt og også er en samvittighetssak for mange av oss.

Etter min mening gjør representantskapet vedtak saken enda verre!

Et vedtak som i realiteten sier: Sentralstyrets vedtak står fast, men vi skal selvfølgelig prate og prate og prate om det... oppleves som manglende respekt for medlemmer der dette handler om bibeltroskap og Bibelens autoritet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter mitt syn har Presteforeningen nå valgt å bli en teologisk kamporganisasjon i et spørsmål der Kirkemøtet ennå ikke har fattet noen avgjørelse, og Bispemøtet er splittet.

Jeg mener at Presteforeningen dermed signaliserer at denne saken er viktigere enn fagforeningsspørsmål, og har gjort et valg som gjør det umulig for meg å være medlem lenger.

Selv har jeg i mange år jobbet internasjonalt med kristne særlig i Afrika, Asia og Sør-Amerika, og vil påpeke at med disse vedtakene i både sentralstyre og representantskap fjerner Den norske kirkes Presteforening seg ytterligere fra det økumeniske fellesskapet innen den verdensvide kristne kirke.

Jeg melder meg med dette ut av Presteforeningen.

Med hilsen

Arne H. Fjeldstad, DMin

Les også: Sentralstyret i Presteforeningen fikk refs, men står fast på vedtaket

Les også
Presteforeningen innrømmer saksbehandlingsfeil
Les også
Prester flykter fra fagforeningVigsel for likekjønnede par
Les også
Prestene sier ja til å vie homofile
Les også
Kritiserer homo-ja i Presteforeningen