ØL I KIRKEN: Organist Michel Zelissen og sogneprest Lasse Hallandvik Thorvaldsen fra Furuset menighet i Ullensaker kommune inviterer til Herrenes Aften og «Prest og pils».

Prest og organist inviterer til ølsmaking

– Dette er noe vi har troen på.

Onsdagen etter påske inviterer Furuset menighet i Ullensaker kommune til «Herrenes aften» for første gang.

Da inviterer de til noe de kaller for «Prest og pils» i menighetshuset, som ligger noen mil nord for Oslo. På programmet står ølsmaking, skriver Eidsvoll Ullensaker Blad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Med seg har de fått med Gaute Våje til å lede smakingen. Han er ølekspert ved Gulating på Storo.

Stolte av konseptet

Organist Michel Zelissen og sogneprest Lasse Hallandvik Thorvaldsen forteller til lokalavisen at de er veldig stolte av sitt nye konsept Herrenes Aften.

En slik møteplass krever at man tenker utenfor boksen, ifølge den geistlige duoen.

Bryter ikke med kirkens lære

Zelissen mener temaet Prest og pils ikke kommer på kant ved det kirken står for fordi konseptet er alkoholfritt.

– Kirken kommer fortsatt til å være en alkoholfri møteplass, selv om det ikke er noe forbud mot alkohol i vår tro og lære. Derfor kommer vi til å ha prøvesmaking av ulike typer alkoholfri øl, men det har kommet utrolig mange spennende alkoholfrie varianter de siste årene. Her er det mulig å finne en ny favoritt, som også passer om man bruker bil, er med barna, eller ikke drikker alkohol i det hele tatt.

Til Eidsvoll Ullensaker Blad tilføyer Zelissen at selv om de ikke drikker alkohol under samværet, så er det viktig å snakke om alkohol og alkoholbruk blant menn.

Færre møteplasser enn kvinner

Målet med Herrenes Aften er å skape en møteplass for menn over 18 år i menigheten.

Sogneprest Thorvaldsen forteller at de ønsker å gjøre det på en litt utradisjonell måte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Alle trenger møteplasser, og menn har færre naturlige møteplasser enn det kanskje kvinner har. Det er heller ikke til å stikke under stol at flere menn sliter med mental helse, og derfor ønsker vi å skape en arena hvor menn kan møtes, sier presten til lokalavisen.