Prest nektet behandling for dødelig slangebitt

En amerikansk prest som var kjent for å danse med giftslanger, har dødd av et slangebitt.

Jamie Coots var prest i en pinse­me­nig­het som be­drev så­kalt snake hand­ling. En video lagt ut på in­ter­nett viser Coots og me­nig­he­ten mens de dan­ser med slan­ger i hen­de­ne.

Natt til søn­dag ble helse­per­so­nell sendt til Coots hjem i Midd­les­bo­ro i Ken­tucky etter å ha mot­tatt en nødopp­rin­ging. Pres­ten hadde et slange­bitt i høyre hånd, men nek­tet be­hand­ling.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Til slutt måtte am­bu­lanse­per­so­nel­let dra igjen med ufor­ret­tet sak, opp­ly­ser po­li­ti­et. Da de kom til­ba­ke en time se­ne­re, var pres­ten død.

For­må­let med snake hand­ling er å teste del­ta­ker­nes tro. Tan­ken er at sanne tro­en­de ikke vil bli skadd av slan­ge­ne.

- Hvis Bi­be­len ba meg hoppe ut av et fly, ville jeg gjort det, sa Jamie Coots i et in­ter­vju på TV-sta­sjo­nen ABC hvor han for­tal­te om prak­si­sen i fjor.

Snake hand­ling er ulov­lig uten sær­skilt til­la­tel­se i Ken­tucky, men en­kel­te pinse­me­nig­he­ter for­sva­rer ri­tua­let med hen­vis­ning til blant annet Lu­kas­evan­ge­li­et.

NTB