Politiets Fellesforbund: – Ingen god dag for norsk politi

Det er «ikke godt» for norsk politi å se en av sine mest betrodde medarbeidere bli dømt for korrupsjon og narkotikakriminalitet, ifølge Politiets Fellesforbund.

– Dette er ingen god dag for norsk politi, sier leder Sigve Bolstad til NRK etter å ha hørt domsavsigelsen mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen.

Da dommeren hevet retten mandag ettermiddag, var den tidligere politimannen dømt til lovens strengeste straff for grov korrupsjon og narkotikakriminalitet gjennom en årrekke. Retten festet ingen lit til Jensens påstand om uskyld.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det å være vitne til at en betrodd medarbeider i norsk politi får en så knusende dom, er ikke godt. Politiet er helt avhengig av tillit for å kunne løse sitt samfunnsoppdrag, sier Bolstad.

Han vil ikke gi råd, men tar det for gitt at politiledelsen og øvrige aktører i justissektoren finner læringspunkter i saken og tingrettsdommen, dersom den blir stående. Jensen har varslet at dommen helt sikkert blir anket, men tok likevel betenkningstid på ankespørsmålet for å bruke de to neste ukene til å sette seg inn i domspremissene på leting etter ankegrunner.

– Justisminister Per-Willy Amundsen har uttalt at det ligger en god del erfaringslæring her. Det er jeg helt enig i. Men igjen må jeg understreke; dommen er ikke rettskraftig, poengterer Bolstad.