Politiet mottok nødsamtale før drapene

Al­le­re­de man­dag etter­mid­dag mot­tok po­li­ti­et en nød­sam­ta­le fra bo­lig­om­rå­det på Tasta i Stav­an­ger der en mann se­ne­re ble fun­net drept og en kvin­ne fun­net så hardt skadd at hun se­ne­re døde.

- Det var en gutt som ring­te oss klok­ken 16.30. Han sa han hørte noen rare lyder fra en adres­se i dette om­rå­det og noe som hør­tes ut som dun­king mot et vindu. Det ble stilt noen kon­troll­spørs­mål, og denne mel­din­gen ble be­slut­tet å ikke være al­vor­lig, opp­lys­te po­liti­in­spek­tør Ernst Kris­ti­an Rosse­bø i Ro­ga­land po­liti­dis­trikt på en presse­kon­fe­ran­se tirs­dag for­mid­dag.

Han sier det fore­lø­pig er for tid­lig å si om po­li­ti­et burde ha hand­let an­ner­le­des. Rosse­bø opp­ly­ser til NTB at de mot­tar utal­li­ge mel­din­ger på 112 hver dag, og en kon­ti­nu­er­lig vur­de­ring av hva som er vik­tig, må til. Po­li­ti­et har i etter­tid av­hørt gut­ten og ka­me­ra­te­ne hans. Det er fore­lø­pig ikke klart om det gut­te­ne hørte, har noe med dra­pe­ne å gjøre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Po­li­ti­et har ikke tid­li­ge­re ryk­ket ut til adres­sen der dra­pe­ne fant sted.

- Antar det er et ek­te­par

Det var klok­ken 20.08 man­dag po­li­ti­et fikk mel­ding om at en kvin­ne ble dratt inn i en bolig, til­syne­la­ten­de mot sin vilje, av en mann. Po­li­ti­et ryk­ket da ut med væp­ne­de styr­ker. I bo­li­gen fant de en kvin­ne med stikk­ska­der i gan­gen og for­søk­te å ut­fø­re liv­red­ning på henne. På et sove­rom fant de en død mann, også han med stikk­ska­der. Kvin­nen døde natt til tirs­dag.

- Vi kan ikke si noe om draps­vå­pen eller om­fang, men det var mye blod, sier Rosse­bø.

Po­li­ti­et tror de to døde var ek­te­pa­ret som bor i huset, en kvin­ne på 52 og en mann på 55 år. I til­legg er pa­rets yngs­te barn, en 22 år gam­mel mann, re­gist­rert på adres­sen.

Etter at det an­tat­te ek­te­pa­ret var fun­net, etter­lys­te po­li­ti­et søn­nen og mo­rens bil. Kort etter, rundt klok­ka 21.30, omkom 22-årin­gen i en døds­ulyk­ke på E39, på Bjerk­reim sør for Stav­an­ger. Han hadde kjørt mo­rens bil og kol­li­der­te med et vogn­tog.

Po­li­ti­et føl­ger teori­en om at pa­rets sønn kan ha stått bak dra­pe­ne.

De tre in­volver­te var ukjen­te for po­li­ti­et før man­da­gens tra­gis­ke drama.

Mang­ler motiv

Fa­mi­li­en er nors­ke stats­bor­ge­re med viet­na­me­sisk bak­grunn. Det drep­te ek­te­pa­rets øv­ri­ge fire barn er alle voks­ne og bor på andre ste­der i lan­det. De blir tirs­dag fløy­et til Stav­an­ger for avhør hos po­li­ti­et. Rosse­bø sier at disse og øv­ri­ge vitne­av­hør kan lede til å finne bak­grun­nen for dra­pe­ne, men sier også at de kan­skje ikke vil kunne kon­klu­de­re med hva som egent­lig skjed­de og hvor­for.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På spørs­mål om de to kan ha blitt drept og ska­det al­le­re­de ved den førs­te nødopp­ring­nin­gen fra om­rå­det, klok­ken 16.30, sva­rer po­li­ti­et at de ikke har noe som kan be­kref­te eller av­kref­te dette.

I til­legg til avhør og ob­duk­sjon, in­ne­bæ­rer vi­de­re etter­forsk­ning en gjen­nom­gang av alle inn­sam­le­de bevis og krim­tek­nis­ke funn fra åste­det. Det er al­le­re­de et om­fat­ten­de ma­te­ria­le som skal sam­men­stil­les med vitne­av­hø­re­ne. (©NTB)