Bilde fra «The Cop»-videoen som er laget av politiet i Telemark. Foto: YouTube

Politiet i Telemark med egen versjon av Ylvis-hit

I en tilsynelatende storslått produksjon ment for visning på en intern fest gjør politiet i Telemark sin egen tolking av Ylvis-hiten «The Fox»: «The Cop».

– Det var jo egentlig en video som politiet skulle vise på en intern fest, men så ble den mye bedre enn planlagt, forteller medieelev Simon Klovning, som hjalp politiet med å lage videoen, tilTelemarksavisa.

I videoen synger politifolk ved Grenland politistasjon en tilpasset tekst og danser til musikken av Ylvis-brødrenes verdenshit. Blant rekvisittene er full våpenutrustning, politibiler og en hest. Videoen ser ut til å være filmet både inne på en politistasjon og i en rettssal.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Videoen ble lagt ut på YouTube torsdag kveld, og fredag morgen hadde den drøyt 6.000 visninger. Ifølge Telemarksavisa har ledelsen ved politikamre klarert videoen. Avisa får opplyst at videoen er ment som et humoristisk blikk på polititilværelsen, og at den i utgangspunktet bare var ment å brukes på en intern fest.

– Det er en stund siden vi lagde den, og vi har vært usikre på om den kunne legges ut, for noen ville jo synes det er drøyt at politiet lager en sånn video. Men til slutt bestemte vi i samarbeid med politiet oss for at det ville vært morsomt om flere fikk se den, sier Klovning.

Politiets medhjelpere Klovning og Christian Lunde er elever ved Hjalmar Johansen videregående skole.