Sankthansbål på Ulvøya i Oslo i fjor. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB scanpix

Politiet har stanset flere sankthansbål

Fire av fem sankthansbål som Kristiansand kommune inspiserte, inneholdt farlig avfall. Folk som tenner på slikt, risikerer anmeldelse. Også i Molde ble bål stanset.

Det er kommunen sammen med Statens naturoppsyn som har tatt en runde for å se på bålene som er gjort klare for kvelden, skriver Fædrelandsvennen.

– Vi har ikke fått sett på alle bålene i Kristiansand, men fire av fem bål vi sjekket, inneholdt søppel. Det skal ikke brennes, sier rådgiver Solvår B. Stølevik i by- og samfunnsenheten i Kristiansand.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge kommunens nettsider var bildekk, båtkalesjer, impregnerte materialer, plastdunker og en madrass blant det folk hadde lagt på bålene.

I Molde har politiet og brannvesenet satt ut sperring rundt et forberedt bål. Ifølge Nordmøre og Romsdal politidistrikt var det miljøavfall i bålet, som i tillegg var satt opp på et sted som ikke var godkjent for slikt.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
St. Hans og hans lovsang
Les også
Turistene får beste kirketidMariakirken
Les også
Hvorfor er ikke sommerstevnene i mediene?
Les også
Nordmenn bruker mest på ferie