Politiet fant mobil 100 meter fra drapsiktedes bolig

24-åringen som er siktet for å ha drept Galina Sandeva i Oslo, viste selv politiet hvor den dreptes telefon lå. Politiet tror ingen andre var involvert i drapet.

Telefonen ble funnet mandag kveld, etter at mannen ble pågrepet tidligere på dagen.

– Jeg kan bekrefte at vi mener å ha funnet Galinas telefon, og det var siktede som viste oss stedet, forteller politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Funnet ved St. Hanshaugen

Mobiltelefonen til Sandeva ble sist registrert ved en basestasjon på St. Hanshaugen/Ila-området i Oslo 16. desember, dagen før Sandeva ble funnet. En time tidligere hadde politiet mottatt et taust nødanrop fra telefonen ved Bispekaia. Telefonen ble funnet i området St. Hanshaugen/Ila.

Etterforskerne jobbet med saken natt til tirsdag, og de fortsetter med avhør og sporsikring. Metlid ønsker ikke å gå i detalj om eventuelle andre funn.

– Vi har undersøkt andre ting også, men vi ønsker ikke å gå ut med det. Vi har ikke konkludert med hva som har skjedd, sier hun.

– Der er ikke noe som tyder på at andre har vært involvert, fortsetter politiinspektøren.

– Siktede tok kontakt

Bulgarske Galina Sandeva (28) ble funnet død i bilen sin på Bispekaia i Bjørvika 17. desember. Trolig ble hun drept dagen før. Kvinnen tilhørte prostitusjonsmiljøet i hovedstaden og solgte seksuelle tjenester fra sin egen bil.

– Det er en relasjon som oppstår, men jeg ønsker ikke å gå mer inn på dette enn at han tar kontakt med Galina, sier Grete Lien Metlid.

Mannen, som er siktet for forsettlig drap, blir etter planen framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett onsdag, får NTB opplyst.

– Pågrepet på jobb

24-åringen ble ifølge VG pågrepet på en arbeidsplass like ved stedet der kvinnen ble funnet død i Bjørvika. Flere av de ansatte skal ha vært inne til avhør.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Han har hatt en deltidsjobb hos oss og ble pågrepet på jobb, bekrefter den daglige lederen i firmaet overfor avisa.

– Vi har lite kjennskap til karen, så jeg ønsker ikke å kommentere saken utover det. Vi har en del ungdom som jobber hos oss ved siden av studiene, fortsetter han.

Ifølge NRK var det sivilkledd politi som pågrep mannen sent mandag ettermiddag. Politiet aksjonerte også mot en leilighet på St. Hanshaugen, som ifølge kanalen er der 24-åringen bor.

Den pågrepne 24-åringen er fra Hamar, skriverHamar Arbeiderblad.