Politiaksjon mot islamister i Belgia

Mistenkes for å re­krut­te­re opp­rø­re­re til å slåss i Syria.

Bel­gisk po­li­ti har ak­sjo­nert mot grup­per som po­li­ti­et mis­ten­ker for å re­krut­te­re opp­rø­re­re til å slåss iSyria. Minst en per­son skal være ar­res­tert.

Det bel­gis­ke ny­hets­by­rå­et Belga mel­der at en tid­li­ge­re tals­mann for grup­penSha­ria4­Bel­gi­um, Fouad Bel­kacem, er på­gre­pet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Grup­pen er aktiv på in­ter­nett for å inn­føre sha­rialov­giv­ning iBel­gia. Bel­kacem er mis­tenkt for å ha re­krut­tert flere unge menn til å slut­te seg til opp­rø­rer­nes rek­ker i Syria, iføl­ge bel­gis­ke medi­er. Po­li­ti­et opp­ly­ser at man har ak­sjo­nert mot og ran­sa­ket 46 ste­der i Brus­sel og An­twer­pen.

En de­batt har de siste ukene på­gått i Bel­gia om hvor­dan man kan stop­pe re­krut­te­rin­gen av isla­mis­ter til å slåss i Syria. Minst en ung mann har blitt be­hand­let på syke­hus i Bel­gia for hode­ska­der han ble på­ført i kri­gen i Syria.

I marsskjøt og drep­te po­li­ti­et en ter­ror­mis­tenkt mann av al­ge­risk opp­rin­nel­se. I lei­lig­he­ten hans i Brus­sel fant po­li­ti­et en kasse med skyte­vå­pen.

Po­li­ti­et opp­løs­te i sep­tem­ber i fjor et nett­verk av jiha­dis­ter som send­te unge folk tilSo­ma­lia for å krige der for ter­ror­grup­pen al Sha­ba­ab.