Pinsevenner står i kø for å få bibel med liturgi

Kledd i en genser med juletremotiv hoppet forlagssjef Svein Andersen opp på scenen under pinsevennenes lederkonferanse og lovet gaver til alle pastorene.

Bibelgaven til forslagsjefSvein Andersen er ikke billig. Den har fått navnet Tjenestebibelen og er en full bibel bygget på Bibelen Guds ord, i skinn til en verdi av 500 kroner.

– Jeg regner med å gi bort 200 bibler. Hvis flere vil ha, gir vi flere, sier Andersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sara Jensen jobber som ungdomspastor i Sentrumskirken på Strømmen. Hun var en av de første som stilte seg i kø for å få tak i den nye bibelen torsdag kveld.

– Jeg tror at denne bibelen kommer til å bli ganske praktisk for meg. Her kan jeg bruke en liturgi når jeg skal forrette nattverd, sier Jensen.

LES:Pinsevenn i bispedrakt

Ungdomspastoren har en bibel fra før av, men ikke akkurat en slik en.

– Jeg setter pris på en bibel med en liturgi-del. Så er det jo veldig fint med en gratis bibel også da, sier hun og ler.

Populært med liturgi

Rekordmange 1.700 pinsevenner er samlet på Pinsebevegelens lederkonferansen denne helgen. Samlingene er preget av lovsang og forkynnelse med sterk patos. Trosbekjennelse, syndsbekjennelse, fellesbønn med Fader Vår, er ikke blant ingrediensene. Likevel tror forlagssjef Svein Andersen iHermon at en bibel med liturgi kommer til å bli populær.

Etter møtet torsdag kveld var det kø foran bibelbordet til forlaget. Fredag kunne forlagssjefen slå fast at 200 bibler hadde blitt revet bort.

– Nå har jeg bestilt 100 bibler til som vi deler ut i dag, sier Andersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det koster ham 150.000 kroner i potensielle bibelinntekter. Tilbake får han epostadressen til de som tar imot, og kanskje en følelse av å ha vært til hjelp.

Sterke følelser

– Ofte er det mye følelser og sterkt engasjement blant frikirkelige. Da kan det være lurt å ha liturgien for hånden, sier Andersen.

SE VIDEO:Åpningen av LED16

Bibelen inneholder liturgi for dåp, begravelse, konfirmasjon og nattverd. Man får også forslag til sanger og salmer til ulike anledninger.

– Opplever du en økende etterspørsel etter liturgi i frikirkeligheten?

– Ja, og spesielt ved disse anledningene. Der står man litt i villrede. Jeg har selv vært til stede på en begravelse der en ungdomspastor skulle forrette. Det var første gang han skulle lede en slik seremoni. Han var veldig beveget. Han brukte den liturgien vi har her. Han sa til meg at det var til stor hjelp for ham. Og så slipper man å ha en egen liturgibok, her har man begge deler i samme bok.

Inspirert av Minos

Det er Stein Sørensen som er hovedredaktør for den nye tjenestebibelen. Han ble inspirert av ordene til avdøde pinsehøvdingEmmanuel Minos.

Ifølge Andersen hadde Minos fortalt til Sørensen at det var mange unge pastorer som strevde når de skulle organisere for eksempel en begravelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Halvparten av pinsemenighetene mangler barne- og ungdomsarbeid. Tabernaklet Vaksdal fikk erfare konsekvensene av det.