TAKKNEMLIG:Støtte fra NPAI er med på å det mulig å drive et dagsenter der tidligere pasienter lager smykker. David Batut er takknemlig for hjelpen.

– Pinsevennenes hjelp betyr mye for oss

David Batut er full av lovord over hjelpen det israelske sykehuset Eitanim får fra NPAI.

Ti år er gått siden samarbeidet mellom de norske pinsevennene og det israelske sykehuset ble innledet, og det er blitt en tradisjon at en representant for Eitanim er med på sommerstevnet til NPAI.



Gir opplevelser

– Pinsevennene ba om å få være med på byggeprosjekter. Det første de gjorde, var å sette opp dusjanlegg for renholderne våre. Det neste var å sørge for kaffeservering. Siden har de vært med på alt mulig, forteller Batut.

Særlig setter han pris på at NPAI hvert år støtter en sommerleir for barna ved sykehuset. Til barneavdelingen kommer det mindreårige med alvorlige psykiske lidelser. De yngste er bare tre år gamle. Batut framholder at det betyr mye for disse barna å få positive opplevelser som andre barn gjerne får sammen med foreldrene sine. Han kan for eksempel ta barna med på tur til Hermonfjellet eller til en dyrepark.



Større familie

Sykehusmedarbeideren påpeker at Israel stadig er i en krigssituasjon.

– Det gjør at 70 prosent av statsbudsjettet går til det militære. De som blir skadelidende, er syke og eldre. Vi trenger hjelp for å kunne hjelpe disse. De fleste som gir penger til israelsk helsepleie, gir ikke til mentalsykehus, men vanlige sykehus. Hjelpen vi får fra pinsevennene, gjør at jeg kan tilby pasientene våre aktiviteter som de ellers aldri kunne fått tilbud om. Det er virkelig en velsignelse, sier Batut.

– Pinsevennene som jobber i Israel er blitt svært nære venner. Jeg elsker dem høyt. Jeg kan si at jeg har fått en større familie, sier han.


DM