Pinselederne samles til drøftinger

Pinsebevegelsens ledere samles til fellesskap, inspirasjon og drøftelser under Predikantkonferansen. Forholdet til Norske Kirkers Råd blir et hovedtema.

Pinsebevegelsens årlig predikantkonferanse starter i morgen tirsdag 7. februar, under mottoet "Venner for livet". Gunnar Jeppestøl som er ledere for Pinsevennenes Kontaktutvalg kaller konferansen en viktig møteplass.

Pinsebevegelsen har tidligere valgt å ikke delta i den økumeniske organisasjonen Norges kristne råd. Men etter at Frikirkerådet og Norges kristne råd besluttet å gå sammen, blir spørsmålet reist om deltakelse i den nye felleskristne organisasjonen som foreløpig kalles Norske Kirkers råd.

? Jeg tror på en konstruktiv forsamling som er ute etter gode løsninger, sier Jeppestøl til Korsets Seier. Han har stor tro på at alle innsendte emner som skal debatteres, vil behandles greit og redelig.

Også i år står velkjente navn på talerlisten. På onsdag taler Dennis Greenidge leder menigheten World Wided Mission Fellowship i London, som ble plantet av hans far for 27 år siden.

På torsdag står Colin Dye som hovedtaler. Dye er hovedpastor i menigheten Kensington Temple, London City Church. Det er en multikulturell og framgangsrik menighet med medlemmer som representerer 100 nasjoner.

Mz