Jordnær og folkelig: Petter Dass-prisen deles ut årlig til en person eller organisasjon som har «bidratt til å forene folkeliv og tro på Gud og til å sette den kristne tro på dagsorden i vårt samfunn, på en jordnær og folkelig måte i beste Petter Dass-ånd». Foto: Johanna Hundvin Almelid

Petter Dass-prisen til Oslo Soul Children

Årets pris ble delt ut i Oslo Domkirke onsdag kveld.

Ånestad startet barne- og tenåringskoret i 2001. Koret består av 50 barn og tenåringer fra Oslo-området som plukkes ut ved audition. Koret er blitt meget etterspurt med en rekke TV-opptredener, konserter i kirker, bedehus og ved større arrangementer utenfor kirkens vegger, skriver avisa Vårt Land, som står bak prisen.
Petter Dass-prisen deles ut årlig til en person eller organisasjon som har «bidratt til å forene folkeliv og tro på Gud og til å sette den kristne tro på dagsorden i vårt samfunn, på en jordnær og folkelig måte i beste Petter Dass-ånd».
Statsminister Jens Stoltenberg, som selv har hatt en datter med i koret, gratulerer dirigenten.
- Ragnhild er et fantastisk menneske som jeg setter stor pris på. Hun er en inspirerende kulturperson som har bidratt til stor musikkglede for alle som har deltatt i Soul Children under hennes ledelse, sier Stoltenberg.
NTB