Pengebråk om 40-årsfeiring

Da det ble kjent at vakt­hol­det til kron­prins Haa­kon og kron­prin­ses­se Met­te-Ma­rits pri­va­te 40-års­fest i som­mer skul­le koste 20 mil­lio­ner kro­ner, ble det bråk in­ternt i po­li­ti­et, skri­ver Fi­nans­avi­sen.

I som­mer fyl­ler både kron­prins Haa­kon og kron­prin­ses­se Met­te-Ma­rit 40 år, og i den an­led­ning av­hol­des det en pri­vat fei­ring i hel­gen 19. til 21. juli på Skau­gum i Asker.

Blant de in­vi­ter­te gjes­te­ne er ven­ner og fa­mi­lie av kron­prins­pa­ret, som stil­ler høye krav til sik­ker­het. Opp­rin­ne­lig var det plan­lagt et sik­ker­hets­opp­bud rundt fes­ten som beløp seg til bort­imot 20 mil­lio­ner kro­ner, skri­verFi­nans­avi­sen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Grun­nen til det høye be­lø­pet var at flere høyt pro­fi­ler­te gjes­ter krev­de full sik­ring av et As­ker-ho­tell, i til­legg til Skau­gum. Pla­ne­ne skap­te iføl­ge avi­sen bråk blant de po­liti­an­sat­te som pres­set på for å gjøre sik­ker­hets­til­ta­ke­ne mind­re om­fat­ten­de. Siden fei­rin­gen fin­ner sted midt i fel­les­fe­rien, må po­li­ti­et ta ut an­sat­te fra ferie, samt skaf­fe for­sterk­nin­ger fra andre po­liti­dis­trikt, skri­ver avi­sen.

Etter at flere pro­mi­nen­te gjes­ter meld­te avbud, ble kost­na­de­ne kut­tet kraf­tig og det skal i dag ligge an til at samt­li­ge gjes­ter blir inn­lo­sjert på Skau­gum-om­rå­det. Mis­nøy­en er li­ke­vel stor blant de po­liti­an­sat­te. Iføl­ge Fi­nans­avi­sen vil fes­ten legge be­slag på rundt 40 po­liti­folk døg­net rundt fra fre­dag til man­dag.

Hvem som til slutt tar reg­nin­gen er ikke av­klart, men po­li­ti­et håper å få re­fun­dert deler av kost­na­de­ne. Ver­ken po­li­ti­et i Asker og Bærum eller konge­hu­set øns­ket å kom­men­te­re saken over­for Fi­nans­avi­sen.

Kron­prins Haa­kon fyl­ler 40 i hel­gen fes­ten går av sta­be­len, 20. juli. Kron­prin­ses­sen fyl­ler 40 år 19. au­gust. (©NTB)