Pastor ikke berørt av eksplosjon

Pastor Ola Emil Sprakehaug i Pinsekirken i Ålesund var torsdag i nærheten av Mombasa sammen med tre medarbeidere. De er ikke berørt av hotellbomben.

- Ola Emil ringte hjem i dag tidlig og sa at alt stod bra til med dem. De visste heller ikke så mye om hva som hadde skjedd på det tidspunktet, forteller pastorens kone, Oddrun Sprakehaug til Magazinet.
Ola Emil Sprakehaug er i Kenya på en to ukers misjonsreise sammen med sine medarbeidere Asbjørn Heggvik, Vidar Godø og Roberto Sandli. De har vært i byen Malindi, ca 10 mil nord for Mombasa, og skal etter planen vende tilbake til hovedstaden Nairobi i løpet av dagen.

Flere nordiske kristenledere er også på vei til Mombasa for å delta på en større konferanse i pastor Wilfred Lais menighet, en konferansen som starter søndag. Blant disse er Livets Ord-grunnlegger Ulf Ekman og pastor Enevald Flåten ved Levende Ord i Bergen.
- Pastor Enevald Flåten og flere andre norske pastorer reiser etter planen til Kenya i kveld. Etter det jeg kjenner til fører ikke hendelsene i Mombasa til noen forandring av disse planene, sier informasjonssjef ved Levende Ord, Bjørn Olav Hammerstad, til Magazinet.
Studieinspektør ved Levende Ord, og tidligere Kenyamisjonær Jan Erik Stenersen er allerede på plass i Kenya

Pressetalsmann i Utenriksdepartementet, Karsten Klepsvik, sier til Magazinet at ikke noen tyder på at nordmenn er blitt berørt av eksplosjonene. Ambassaden har nå sine egne folk som sjekker dette nærmere i Mombasa.

-Har du noe råd til de nordmenn som skal reise nedover?
-Vi sitter ikke inne med noen informasjon som tilsier at vi bør gi noe annet råd enn det vi vanligvis gir, nemlig at man får være oppmerksom og forsiktig, sier Klepsvik.

Minst elleve mennesker ble drept og 80 skadet i terrorbomben mot det israelske turisthotellet Paradise Hotel i Mombasa.

Per Ole Aalberg