Pasient døde etter 600 meters fall fra helikopter

Den 37 år gamle pasienten som døde etter å ha falt 600 meter fra et helikopter som hentet ham fra Troll A-plattformen i Nordsjøen onsdag, var svensk.

– Det er en 37-årig svensk statsborger som jobber for et selskap på Troll A-plattformen. De pårørende er informert, og hans familie i Nord-Sverige har fått beskjed gjennom lokale politimyndigheter, sier politioverbetjent Thomas Sørensen i Sotra, Askøy og Øygarden lensmannsdistrikt til den svenske avisen Aftonbladet.

Det var like før klokken 8 onsdag morgen at mannen ble syk og hentet av et helikopter på plattformen. Klokken 8.45, da helikopteret bare var noen få kilometer fra land, klarte mannen å ta seg ut fra helikopteret da det var 600 meter over vannet. En redningsaksjon ble iverksatt, og mannen ble funnet død en time senere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Meldingen vi fikk var at passasjeren hadde tatt seg ut via en av nødutgangene mens helikopteret var i luften, sier Sørensen tilBergens Tidende.

Politiet etterforsker nå omstendighetene rundt dødsfallet. Saken etterforskes formelt som et mistenkelig dødsfall, og den avdøde skal obduseres.

– Vi må kunne utelukke at det har skjedd noe kriminelt før vi avslutter etterforskningen, sier Sørensen.