Palestinske sikkerhetsfolk enda barrikadert i Hebron

HEBRON (INN) 15 palestinske etterretningsfolk har fremdeles ikke overgitt seg etter å ha barrikadert seg i sitt hovedkvarter i Hebron etter at det israelske militæret gikk inn i byen tirsdag.

De israelske styrkene inntok Hebron som et ledd i de fornyede israelske aksjonene i de palestinske områdene etter ytterligere to terrorattentat som krevde et større antall menneskeliv i den forgangne uken. Idet styrkene inntok byen barrikaderte rundt 180 palestinere seg i hovedkvarteret til de lokale sikkerhetstjenestene i en aksjon som likner mye på den mye omtalte barrikaderingen av Fødselskirken i Betlehem som ble avsluttet i mai.

Rundt 150 av de palestinske etterretningsmennene har siden overgitt seg, deriblant rundt 40 som var på Israels liste over ønskede personer ønsket utlevert til rettergang i landet.

De israelske styrkene har beskutt bygningen i forsøk på å få de 15 til å overgi seg og en vegg skal også ha blitt fjernet i første etasje av bulldosere. Israelsk radio rapporterte at flere familiemedlemmer til de resterende sikkerhetsfolkene skal ha blitt innkalt for å forsøke å overtale dem til å overgi seg, dog uten resultat.

Hebron som for en overveiende del er under palestinsk selvstyre forble urørt under Israels forgangne Operation Defensive Shield. Den nesten fire tusen år gamle byen var sammen med Gazastripen og Jeriko de eneste områdene under palestinsk selvstyre som ikke ble berørt av de israelske anti-terror aksjonene.

Inger Neuman Egholm - Israelnetz